Het kan in AlmereNieuwsGeen categorie25.000 bezoekers voor negende…

25.000 bezoekers voor negende editie strandfestival ZAND

De negende editie van Strandfestival ZAND heeft vandaag 25.000 bezoekers getrokken. Het festival op het Almeerderstrand raakte in juni al uitverkocht, een nieuw verkooprecord. Vanwege het zomerse weer besloot een groot deel van de bezoekers om al vroeg naar het festivalterrein te komen om daar te genieten van het strand en optredens van onder meer Lil’ Kleine & Ronnie Flex, Nielson, Douwe Bob en BLØF.

Later zijn er nog optredens van Typhoon en Guus Meeuwis. Meest opvallende naam is die van Marco Borsato die voor het eerst z’n opwachting maakt op Strandfestival ZAND. Net als de vorige editie hadhet festival een tweede podium waar DJ’s als Domien Verschuuren, Deepend en Coen & Sander zo’n 1.000 dance-liefhebbers hebben vermaakt. Coen & Sander hebben om 23.00 uur op het hoofdpodium Strandfestival ZAND afgesloten.

NPO3 heeft het evenement voor eerst semi-live uit op TV uitgezonden. Vanaf 22:45 uur waren de hoogtepunten van de dag te zien. Op 31 augustus wordt de herhaling uitgezonden. Presentatoren Jeroen van Koningsbrugge en Lieke van Lexmond: “We genieten enorm van deze negende editie van Strandfestival ZAND. Bezoekers komen zichtbaar opgetogen naar het strand waar men gezellig samen geniet van de heerlijke temperaturen en het waanzinnige programma. Toch nog een beetje een zomers einde van de vakantie”.

Strandfestival ZAND wordt sinds 2008 georganiseerd op het strand van Almere en trekt jaarlijks zo’n 25.000 bezoekers. Volgend jaar vindt de 10e jubileumeditie plaats op zaterdag 19 augustus 2017. Meer informatie over het festival is te vinden op de website: www.strandfestivalzand.nl