Het kan in AlmereNieuwsNieuwsAantal bedrijven in Almere flink…

Aantal bedrijven in Almere flink gestegen

Bedrijventerrein kavels almere

Er zijn 1049 bedrijven bijgekomen in Almere, ruim vier keer zoveel als vorig jaar. Dat blijkt uit het werkgelegenheidsonderzoek Flevoland 2016.

Almere telde op 1 april 2016 17.826 bedrijven, een groei van 6,3 procent ten opzichte van vorig jaar. In 2015 steeg het aantal bedrijven nog met anderhalf procent. De gemeente Almere is blij met deze ontwikkeling. “De Nederlandse economie trekt weer aan en dat is ook in onze stad te merken”, reageert wethouder Mark Pol van Economische ontwikkeling. “Het is goed om te zien dat het aantal bedrijven in Almere steeds sneller stijgt. Daarnaast zien we ook dat bestaande bedrijven in Almere succesvol zijn en groeien.”

Bestaande bedrijven zorgden voor de grootste groei van de werkgelegenheid in Almere. Hier kwamen 1270 banen bij. De nieuwe bedrijven zorgden per saldo voor nog eens 605 banen. In totaal groeide het aantal banen met 2,4 procent in vergelijking met 2015.

Wethouder Pol: “Wij werken er hard aan om het voor bedrijven zo aantrekkelijk en makkelijk mogelijk te maken om zich in Almere te vestigen, succesvol te ondernemen en te groeien. Dat doen we bijvoorbeeld door in te spelen op de veranderende vestigingswensen van bedrijven. We zien dat die wensen verschuiven van nieuwbouw op bedrijventerreinen naar informele, gemengde werklocaties. Daarom kiezen we ervoor de ruimte die we in de stad bestemd hadden voor bedrijventerreinen met ongeveer de helft te verminderen. Zo kunnen we meer tijd en aandacht besteden aan de verkoop van de resterende ruimte op bedrijventerreinen. Dat is voor de bedrijven die daar al gevestigd zijn erg belangrijk.”