Het kan in AlmereNieuwsNieuwsActiviteiten die je dit weekend…

Activiteiten die je dit weekend niet wil missen!

Zin om wat te doen in weekend? Almere biedt voldoende activiteiten waar jij naar uit kan kijken! Laat je inspireren en lees snel verder.

Terrassenfestival
Besteed je weekend om eens goed bij te praten met vriendinnen, vrienden en familie en duik op 13 en 14 april het terras op bij het Terrassenfestival! Voor zowel jong als oud wordt er in Almere Centrum genoeg georganiseerd.

Beleef live muziek op de Grote Markt of op het Belfortplein en geniet van de verrassende, lokale proeverijen. De hapjes kosten slechts €3,50. Je kunt daarna dan ook andere proeverijen proberen. Je rekent contant af bij de restaurants zelf. Benieuwd wat voor hapjes jij dit weekend kunt verwachten? Hier staan alle hapjes die je kunt verwachten.

Voor kinderen is het aanbod tijdens het Terrassenfestival reuze! Maak gebruik van de adventure lijbaan, kom iets moois kleien voor Pasen of ontdek wat duurzaamheid nou echt precies inhoudt. Ontdek de echte kunstenaar in jezelf en ga aan de slag met spuitbussen en sjablonen op een schilderdoek. Lenig genoeg? Circus Snor helpt je graag in het klaarstomen om een echte circusartiest te worden. Leer daarbij alle trucjes zoals eenwielfietsen, koord dansen of ga met diabolo’s aan de slag. Genoeg te doen dus!

Festival Der Zoete Verleidingen
Dit jaar opent Almere haar festivalseizoen met festival Der Zoete Verleidingen op de Kemphaan. Het weekend van 12 tot en met 14 april staat in het teken van lekkere verwennerijen voor taartenbakkers en zoetekauwen. Moedig de deelnemers aan die hun opperste best doen met de taartenbakwedstrijd, leer handletteren, laat je inspireren tijdens de workshop koken met karamel of versier je eigen paastaart.

Voor een quilty pleasure kun je hier uit een groot aanbod kiezen. Probeer de beste koffie of theesoorten uit en kies tussen bijzondere ingrediënten voor jouw eigen, gezonde sapje. Daarnaast worden er workshops aangeboden en bakdemo’s gegeven door bekende patissiers als Hidde de Brabander, Kees Raat en Rutger van den Broek.

Het fleurige thema staat niet alleen representatief voor zoete lekkernijen, maar trekt ook volop deelnemers die passen bij het motto van de organisatie. Denk aan rieten boodschappenmanden, vrolijke jurken, fleurige voorjaarsplanten, handgemaakte cadeautjes en woonaccessoires. Kom gezellig langs en neem deel aan de diverse workshops of laat je inspireren door de bakdemonstraties. Van vrijdag tot zondag kun je van 10.00 tot 17.00 uur terecht. De toegangsprijs bedraagt €10,-.