Het kan in AlmereNieuwsGeen categorieAlmere genomineerd voor ‘Beste…

Almere genomineerd voor ‘Beste Binnenstad van Nederland’

Winkelen in Almere

Op 30 mei 2017 zijn op de vastgoedbeurs PROVADA de 5 beste grote binnensteden en de 5 beste middelgrote binnensteden van Nederland bekendgemaakt. Deze tien genomineerden maken op 23 november 2017 kans op het winnen van de tweejaarlijkse verkiezing ‘Beste Binnenstad 2017-2019’.

In de categorie Middelgrote Binnensteden (minder dan 550 publieksgerichte functies in het centrum): Almere, Den Helder, Hoofddorp, Roosendaal en Purmerend.

De vakjury, bestaande uit 18 professionals uit het bedrijfsleven, overheid, onderwijs en cultuur, heeft de verschillende deelnemende binnensteden beoordeeld op een breed aantal thema’s, waaronder retail, cultuur, veiligheid, horeca, duurzaamheid, bereikbaarheid en digitalisering. Een belangrijke maatstaf om genomineerd te worden is de mate van kwalitatieve groei en ontwikkeling die een binnenstad tussen 2015 tot en met eind 2017 doormaakt.

Felix Wigman, juryvoorzitter en directeur van het Platform Binnenstadsmanagement: “De titel ‘Beste Binnenstad’ verdien je niet zomaar. De genomineerde binnensteden hebben zich de afgelopen twee jaar op een breed aantal thema’s sterk ontwikkeld. De erkenning is meer dan de invulling van een leegstaand V&D pand in de binnenstad of het ontwikkelen van een binnenstadsvisie.”

Vervolg van de Verkiezing Beste Binnenstad
De vijf geselecteerde binnensteden per categorie krijgen de komende twee maanden de gelegenheid om een bidbook samen te stellen. De genomineerden kunnen in dit document aan de hand van verschillende thema’s aangeven waarom zij uitgerekend de titel ‘Beste Binnenstad 2017-2019’ verdienen. Eind augustus zullen de juryleden de twee finalisten per categorie kiezen op basis van de onderbouwingen die de gemeenten presenteren.

Begin september 2017 worden de vier finalisten bekend gemaakt, die vervolgens door de voltallige jury zullen worden bezocht en beoordeeld op hun merites. Eind november worden tijdens een feestelijk event in Rotterdam, winnaar van de Beste Grote Binnenstad van Nederland 2015-2017, de twee winnaars bekend gemaakt.

Meer informatie over de verkiezing, de procedure en eerdere winnaars is te vinden op de website www.debestebinnenstad.nl.