Almere KOOKT

Almere kookt HKIA

De leukste food- en muziekkaravaan van Nederland komt deze zomer naar Almere! De Esplanade wordt omgetoverd tot het grootste openlucht restaurant van Nederland. Van 17 tot en met 19 juni kun je volop genieten van drie dagen live muziek en talloze foodtrucks en pop-up restaurants. Van zalig zoet tot verrukkelijk vlees en van boeiende bieren tot weelderige wijnen. Dat wordt smullen!

Eten is beleven
Meer dan ooit vormt eten een beleving. Niet alleen thuis in de keuken of in een restaurant, maar steeds vaker op straat. Van topchefs en hobbykoks, het aanbod van foodtrucks is nog nooit zo gevarieerd geweest. Almere Kookt heeft een selectie gemaakt van de beste en meest originele trucks, waar het water je van in de mond loopt!

Het KOOKT festival vond vorig jaar voor het eerst in Amsterdam plaats en was met 60.000 bezoekers direct een smakelijk succes. Deze zomer doet de karavaan maar liefst 9 locaties aan, waaronder Tilburg, Eindhoven en Nijmegen. Naast het grote culinaire aanbod onderscheidt KOOKT zich met de muzikale programmering. De Esplanade is natuurlijk het ideale toneel voor de grootste evenementen en Almere Kookt gaat die traditie eer aan doen.

Programmering
Almere Kookt heeft niet alleen voor elke smaak, maar zeker ook voor elk oor wat wils. Op een plek waar al zoveel mooie namen hebben mogen schitteren, is het ook tijdens Kookt de beurt aan vele muzikale helden. Kom luisteren naar de rocksteady reggae en soulvolle popmuziek van Splendid, de hiphop van Diggy Dex of droom weg bij de verhalende, melodieuze sounds van Mister and Mississippi. Alle dagen zijn gevuld met bekende en talentvolle artiesten. Van The Brahms tot het Thijs Boontjes dans- en showorkest tot Kris Berry en vele anderen. Houd voor de hele line-up onze website en social media in de gaten.

Gratis entree
Het leukste van Almere Kookt is dat de toegang helemaal gratis is. Je kunt zoveel foodtrucks en optredens zien als je wil, zonder er voor te betalen! Alle leeftijden zijn welkom, alleen onder de 18 jaar dien je wel in het gezelschap van een volwassene te zijn. Op vrijdag opent de karavaan om 16u en de rest van de dagen om 13u. Om 23u sluiten de luiken. Kijk voor de gehele programmering op www.nederland-kookt.nl.