Het kan in AlmereNieuwsNieuwsDebatcafé ‘Wonen in Almere’ op 12…

Debatcafé ‘Wonen in Almere’ op 12 april

De Nieuwe Bibliotheek

Voor alle huurders, kopers, iedereen die woont en wil wonen! Het DebatCafé op woensdag 12 april gaat over wonen. Er moeten in Almere nog 60.000 woningen bijkomen in de periode 2010 – 2030. En daarmee moet de stad uitgroeien tot een ecologisch, sociaal en economisch duurzame stad: compleet, divers en aantrekkelijk.

Maar: hoe en wat?
Waar gaan die woningen gebouwd worden? In de polder is ruimte zat, maar er gaat ook in de stad gebouwd worden. Duizend woningen maar liefst, ook goedkope huurwoningen. Hard nodig, want mensen met een minimuminkomen en jongeren hebben nauwelijks iets te kiezen op de woningmarkt. Maar: gaat die verdichting niet ten koste van het groen en de ruime opzet van de stad? Kortom: kiezen we voor wonen of groen of gaat het samen?

En dan zijn er ook nog al die andere redenen die maken dat de woonmarkt kraakt in zijn voegen. Hoe zit het met de grondpolitiek, met de rol van corporaties, de winsten en de verhuurdersheffing?

Praat mee!
Tijdens het DebatCafé op woensdagavond 12 april gaan we onder leiding van Elisabeth van den Hoogen in gesprek met wethouder Tjeerd Herrema, Saskia Lieon, (Woonbond), Arjan Deutekom (directeur van Goede Stede), Irene van Hoof (VVD raadslid) en Jessica Kips (Groen Links raadslid).

Datum: woensdag 12 april
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Plaats: de nieuwe zaal in bibliotheek Stad
Toegang: gratis.

Kom op tijd want de hoofdingang sluit om 20.00 uur!