Het kan in AlmereNieuwsVrije tijdEvenementenFestival Gestrand gaat dansend de…

Festival Gestrand gaat dansend de zomer in

evenementen almere

Op zaterdag 15 juli kun je op het strandbad Duin (Almeerderstrand)  genieten van optredens van Nachtschade, Roots Rising, Gitta de Ridder & Assorted Travelers, Hard Bitten Soundsystem en vele anderen.

Het culturele, gratis toegankelijke strandfestival biedt dit jaar voor het eerst een 12-uur lang programma uiteenlopend van muziek, theater en beeldende kunst. Rond etenstijd wordt er traditiegetrouw een groot aantal barbecues aangestoken waarop het publiek zelf meegebracht eten kan bereiden. De muziek op Gestrand bindt zich niet aan één of enkele genres, maar loopt zeer uiteen. De acts zijn spannend, verrassend en passen heel goed bij een zonnige dag op het strand.

Roots Rising is één van de bands die het Gestrand-gevoel perfect over kan brengen. Deze reggae band uit het oosten van het land deed eerder al festivals als KWAKU en Wildeburg aan en stond in het voorprogramma van Typhoon.

Muziekprogrammeur van Gestrand Jens Lendering ging speciaal naar het Engelse Brighton om de band Dakota te zien optreden. Hij was overtuigd, de dromerige klanken van deze Indie Pop band zullen dit jaar te horen zijn op het Almeerse strand.

Het feest kan echt beginnen als de Limburgse garagerockband Afterpartees haar aantreden doet. De band kreeg in 2014 landelijke bekendheid toen deze via 3fm doorbrak als 3FM Serious Talent. Ze stonden eerder al op Noorderslag en Pinkpop. Aan ervaring dus geen gebrek bij deze band.

Speciaal voor Gestrand zullen Almeerse ‘Local-Heroes’ Gitta de Ridder en de band Assorted Travellers een gezamenlijke set spelen om het festival te openen. Gitta de Ridder vertrok in 2005 uit haar ouderlijk huis in Almere naar Tilburg om in 2008 in London te belanden waar ze nu nog woont. Haar eerste album ‘Feathers’ staat vol met intieme indie-folk songs en kwam in September ’16 uit met lovende kritieken in zowel Nederland als Engeland. Gitta speelde onder andere shows als voorprogramma van Passenger in Ierland en deed solo tours in Italië, Duitsland en Griekenland. Assorted Travellers bracht in Maart dit jaar hun 2e EP ‘Rustler’s Moon’ uit geproduceerd door Tim knol en speelden hun Americana/Folk songs in de Melkweg, Hedon en als voorprogramma van Henny Vrienten.

Liefhebbers van elektronische muziek komen dit jaar ook aan hun trekken bij het optreden van DJ/producer Subp Yao. Hij combineert de genres trap, bass, house en hiphop in zijn altijd originele sets. Zeker een artiest om niet te missen! Andere acts die dit jaar op Gestrand het publiek in beweging zullen krijgen zijn Grizzly, Hard Bitten Soundsystem, Gnoe, DJ Iddy, The Curious Incident, DJ Crazy Crudesjev, Nachtschade en DJ ST. Paul.

Meer info over het festival: facebook.com/GestrandFestival

Wanneer: Zaterdag 15 juli 2017
Wat: Festival Gestrand
Waar: Strandbad Duin (Almeerderstrand)

Gratis Entree

Live: Dakota, Afterpartees, Roots Rising, Subp Yao, Gitta de Ridder & Assorted Travellers, Hard Bitten Soundsystem, Gnoe, DJ Iddy, The Curious Incident, DJ Crazy Crudesjev, Nachtschade en DJ ST. Paul