Het kan in AlmereNieuwsVrije tijdEvenementenFestival Gestrand maakt haar…

Festival Gestrand maakt haar eerste drie namen van 2016 bekend

Gestrand

Op zaterdag 9 juli vanaf 14:00 kun je op het strand genieten van de goede sfeer, het kunstzinnige decor, het uiteenlopende programma van muziek en lekker eten. Het festival had vorig jaar acts zoals CUT_, Diede, Daniel Cane & the Rebellion, Jon Tarifa en velen anderen. De muziek op Gestrand wordt ieder jaar gekozen op wat past bij het zonnige strandfestival. De muziek op het festival bindt zich niet aan één of enkele genres en zo is er voor ieder wat wils. Programmeur Jens Lendering en organisator Remon Popelier blikken met de drie zojuist aangekondigde artiesten alvast vooruit.

Pocket Knife Army was één van de eerste acts die dit jaar Gestrand zelf benaderde met interesse om daar te spelen. De band had een doorslaand succes tijdens het festival Popronde Almere afgelopen oktober. “Veel mensen waren het er mee eens dat dit de beste act van het festival was” licht Jens toe. De muziek van Pocket Knife Army kan omschreven worden als electro-pop-noir, ingetogen nummers worden afgewisseld met muren van geluid. “Liefhebbers van Portishead en Thom Yorke (Radiohead) kunnen hun hart bij Pocket Knife Army ophalen. Wij zijn door de reacties bij Popronde Almere overtuigd dat deze act zich live waanzinnig goed kan waarmaken.”

Polynation is ook een live elektronisch duo maar maakt een heel ander geluid dan Pocket Knife Army. De Amsterdammers Stijn Hosman en Hessel Stuut vonden elkaar in een fusie tussen akoestisch, elektronisch, techno, ambient en wereldmuziek. Polynation is vooral een meeslepende live act die streeft naar een muzikaal gesprek op basis van spontane interactie, improvisatie en een band-achtige benadering van de elektronische muziek. “De band stond al langer op mijn radar sinds ik hoorde wat voor muziek ze uitbrachten. Het geluid past erg goed bij Gestrand, na een dag vol met wilde acts kun je hier even op adem komen en helemaal opgaan in de dromerige muziek.”

Kuenta I Tambu is een Amsterdamse band die al heel veel festivals heeft gezien en zaterdag 9 juli het grote podium van Festival Gestrand gaat afsluiten. “Wij vinden het super tof!” beaamt Remon. Geïnspireerd door traditionele afro-Caraïbische muziek en Europese dance, zet Kuenta I Tambu een aanstekelijke live performance neer die publiek doet dansen en springen. Kuenta i Tambú vertaalt naar “Stories and Drums” vanuit Papiamento, de taal die wordt gesproken op de Nederlandse Antillen. Kuenta I Tambu maakt live een mix van elektronische sound samples, zang, chanting en aanstekelijke tambú drums die het grote podium van Gestrand feestend zal afsluiten.

Meer info over het festival: facebook.com/GestrandFestival
Facebook event van Gestrand: facebook.com/events/602300619918871/
Beluister de tot nu toe bekendgemaakte acts via Youtube (https://www.youtube.com/playlist?list=PLGLpAT5ajLph3kIBzmgt5jJav9Pd23WUb)