Het kan in AlmereNieuwsVrije tijdEvenementenFlevolands 4 Mei Concert

Flevolands 4 Mei Concert

Flevolands concert

Dit jaar zal op 4 mei het derde “Flevolands 4 mei Concert” plaatsvinden op de Grote Markt in Almere Centrum. Er worden ruim 1000 zitplaatsen gecreëerd voor dit gratis concert.

Het Almeers 4/5 mei comité en de stichting Bevrijdingsfestival Flevoland slaan de handen ineen om een muzikale en emotionele brug te slaan tussen het herdenken op 4 mei en het vieren op 5 mei.

In navolging van succesvolle edities in o.a. de provincies Haarlem en Noord-Holland heeft  sinds 2015 ook Flevoland een concert waarbij zeer bekende muzikanten uit de theater- en popwereld in een bijzondere setting een selectie maken uit nummers die aansluiten bij de thematiek. Doel van deze concerten is ook om meer mensen te betrekken bij het immer actuele onderwerp en een brug te slaan tussen de verschillende generaties.

Mathilde Santing heeft een aantal bevriende artiesten uitgenodigd, die samen met een grote band zullen zorgen voor een uniek concert.

Er wordt o.a. opgetreden door:

  • Theater- en zang icoon Mathilde Santing met haar band.
  • Humphrey Campbell (Soul/Jazz multitalent werkte veel met Ruth Jacott, Paul de Leeuw en stond o.a. op North Sea Jazz. )
  • Aanstormend Nederlands talent Charl Delemarre (winnaar Grote Prijs van NL.)
  • Neco Novellas, de “Afrikaanse Bobby McFerrin”
  • Jessica Manuputty, topzangeres,  trad op met o.a. Jett Rebel en Postman.

Het 4 mei concert, dat gratis te bezoeken is, start om 21.00 uur. De zitplaatsen zijn beschikbaar vanaf 19.30 uur, ook de terrassen op de Grote Markt zijn geopend. Het concert wordt live uitgezonden op Omroep Flevoland.

Meer info kan men vinden op www.5mei.nu.

Het concert is mogelijk gemaakt door de OVSA, Almere City Marketing en de ondernemers van Almere Centrum.