Floriade Festival

In aanloop naar Floriade Expo in 2022 wordt op 15 en 16 juni voor de tweede keer het Floriade Festival in Almere Centrum georganiseerd. Dit jaar ligt de nadruk op het thema ‘groen’: hoe belangrijk is groen in de stad. Bezoekers worden net als in 2022, tijdens de Expo, uitgedaagd om te ontdekken, geraakt te worden en te veranderen: ‘Explore. Touch. Change.

Vijftig procent van de wereldbevolking leeft in steden. In 2050 zal dit bijna zeventig procent zijn. Daarom moeten we zoeken naar oplossingen om onze steden veilig, gezond en attractief te houden. Zes maanden lang richt Floriade Expo 2022 zich op de Groene Stad van de Toekomst. Denk en doe mee met het thema: Growing Green Cities. Subthema’s zijn groen, voeding, energie en gezondheid.

Leer dit weekend alles over gezond eten, recyclen en energie. Doe mee met de kookworkshops op de Grote Markt, ga op afvalsafari en maak een ritje in een elektrische auto. In de Floriade Experience op het Forum laten negen ondernemers in het klein zien wat hun bijdrage aan het Floriade terrein is. Laat je zintuigen prikkelen en geef je ogen de kost op de culinaire streekmarkt waar je lokale producten vindt. Volg de groene loper naar de passages en ontdek gezellige verkoopkraampjes, workshops, kinderactiviteiten een modeshow en de kledingruil Swops!

Ook kun je meedoen aan het Nederlands Kampioenschap Kersenpitspugen, waarvan het Flevolandse record op maar liefst 13 meter staat! Is er een hiphopper met hout, leer je alles over duurzame keuzes en kun je het Floriade terrein per boot ontdekken.

Zaterdag 15 juni, 10.00 – 17.00 uur
zondag 16 juni, 12.00 – 17.00 uur

Meer informatie: www.almerecentrum.nl/floriadefestival