Het kan in AlmereNieuwsNieuwsGenieten in winterse kerstsfeer…

Genieten in winterse kerstsfeer onder enorme kerstboom

Wie op de Grote Markt komt kan niet om de ruim 14 meter hoge kerstboom heen. Aan dit mooie ‘plaatje’ ging heel wat samenwerking en inspanning vooraf. Op vrijdag 9 december komen mevrouw Hanna Holman – schenker van de boom – burgemeester Weerwind, leden van de ondernemersvereniging en ondernemers van de Grote Markt samen bij de boom. Uiteraard om te genieten van de kerstboom, maar ook om de samenwerking te vieren die heeft geleid tot dit prachtige resultaat.

Het verhaal van de boom begon met het idee van de Almeerse Hanna Holman om de grote boom die bij haar kinderdagverblijf stond te doneren aan de gemeente, om dit jaar als kerstboom dienst te doen in de stad. Na overleg tussen de gemeente, de ondernemersvering en de ondernemers van de Grote Markt, werd de Grote Markt uitgekozen als locatie voor de enorme kerstboom.

Zo’n grote boom verplaatsen is best een hele toer. Om de boom op zijn eindbestemming te krijgen moest deze eerst door een grote kraan uit de tuin van het kinderdagverblijf Hanna Holman worden getakeld en op de aanhanger worden gelegd. De gemeente nam dit deel voor haar rekening. Bij aankomst van de boom op de Grote Markt namen de ondernemersvereniging en de ondernemers van de Grote Markt het stokje van de gemeente over. Zij hebben de boom overeind gezet en van fraai versierd om er een echte kerstboom van de maken. En het resultaat van al het werk mag er zijn! De boom is een geweldige sfeermaker op het plein en dat verdient een moment om hier als schenker, ondernemers en gemeente even samen bij stil te staan en van te genieten.

Genieten ‘onder’ de Kerstboom
Vanaf volgende week wordt het nog gezelliger rond de kerstboom op de Grote Markt. “Bij de boom plaatsen we een sfeervol chalet, met een terras vol vuurkorven”, vertelt Martin Ort van de ondernemersvereniging. “Vanaf dinsdag 13 december tot Kerst bemensen de ondernemers van de Grote Markt bij toerbeurt het chalet. Bezoekers kunnen dan elke avond bij het chalet een heerlijk drankje bestellen en vervolgens op het terras genieten van het uitzicht op de prachtige kerstboom en de warmte van de vuurkorven.”