Groentesoep Festival

Groentesoep Festival

De 7-de editie van het Groentesoep Festival met Creative Market, theater, dansoptredens, muziek, workshops, demo’s van ambachten en nog veel meer. Zaterdag 22 September 10 – 17 uur in het centrum van Almere Buiten staat voor de deur.

Het Groentesoep Festival 2018 wordt weer als vanouds een festival boordevol duurzame oplossingen, re-cyclen, up-cyclen, biologisch, gezond, heel veel bewegen, lachen en je ogen uitkijken. We hebben als vanouds een Creative Market, food, theater en veel dans en zang.

Op de Creative Market zijn er ondernemers die compleet out of the box hun producten ontwikkelen en aan de man brengen. Via ambacht demo’s en workshops kun je zien en ervaren hoe fijn het is om zelf de prachtigste spullen te maken. Van gepimpte designkleding, tot geverfde kastjes, kleurrijke modeaccessoires, verbouwde spijkerbroeken en noem maar op.

Ook zijn er drie podia met de meest inspirerende optredens van singer songwriters, wilde optredens van dansscholen en lekkere popliedjes van een koor. Aan straattheater geen tekort dit jaar. Lachen, foto’s laten maken en een hilarische toiletact laten jou de herfst nog even doen vergeten.

Maar het Groentesoep Festival 2018 heeft dit jaar ook twee nieuwe ingrediënten. Een derde podium op het Baltimoreplein en een heuse stempelkaart (bouillonblokjeskaart). Verzamel al je stempels bij de stagehosts, ambachtslieden en een aantal winkels in het centrum van Almere Buiten en maak kans op een prachtige prijs aangeboden door Stichting Art Culture. Op de dag zelf krijg je de stempelkaart met alle belangrijke informatie daarover.

Wat kun je nu zelf al doen?
– Je kind aanmelden voor de kinderkleedjesmarkt (muriel@startculture.com)
– Je aanmelden als je als ondernemer uit het centrum van Almere Buiten als stempelpost wilt fungeren (muriel@startculture.com)
– Spijkerbroeken verzamelen want daar wordt een mooie tas of kussen van gemaakt
– Verzamelen van stevig textiel materiaal en daar wordt dan ter plekke een shopper van gemaakt
– Het zonnige gevoel van afgelopen zomer vasthouden
– Je verheugen

Het Groentesoep Festival, HET festival voor duurzame oplossingen. Zaterdag 22 September 2018 in het centrum van Almere Buiten van 10 – 17 uur.

Wie roert er in de soep? Gemeente Almere, Winkeliersvereniging Buitenmere, Growing Green Cities, Almere City Marketing. Chefkok is Stichting Art Culture.