Het kan in AlmereNieuwsNieuwsHerdenkingsconcert Almere op 4 mei

Herdenkingsconcert Almere op 4 mei

Op 4 mei vindt Herdenkingsdag plaats. Er dit jaar op de Grote Markt een herdenkingsconcert georganiseerd waarbij er verschillende optredens zullen plaatsvinden waaronder een hoofdact van zangeres Do. Burgemeester Franc Weerwind en voorzitter van het Comité 4/5 mei Almere Shira Waage zijn aanwezig en verzorgen de officiële opening.

Het concert zal dit jaar pas plaatsvinden na het officiële herdenkingsmoment, dat vanaf 19.25 uur via een live-verbinding met Almere Haven te volgen is op de Grote Markt. Melany Sharon, Mitch&DelPrado en Mariëlle Flens bijten vanaf 20.02 uur het spits af van het concert. Om 20.45 uur openen Franc Weerwind en Shira Waage het concert officieel. Hierna betreden Do en haar live band het podium. Het concert wordt om 21.15 onderbroken door Franc Weerwind en Shira Waage die een gedicht voordragen, waarna Do en haar band de avond zullen afsluiten. Melany Sharon komt hierbij als ’Special Guest’ nog terug voor twee nummers met de band van Do. Het programma duurt tot ongeveer 22.00 uur.

Shira Waage, voorzitter Comité 4/5 mei Almere: “Het is een ingetogen maar mooi programma waarbij ruime aandacht en plek is voor herdenking en een brug wordt geslagen naar vieren. We staan stil bij slachtoffers van oorlog en geweld en bij hen die vochten voor de vrijheid waarin wij dit kunnen doen. We zijn trots dat we elk jaar zo veel mensen, jong en oud, mogen verwelkomen”

Benieuwd naar het hele programma voor 4 en 5 mei? Klik hier voor een overzicht