Het kan in AlmereNieuwsVrije tijdEvenementenHet klokhuis viert 5 jarig bestaan!

Het klokhuis viert 5 jarig bestaan!

Het eerste jubileum van Het Klokhuis is een feit! En als de grote roze taart in Almere Poort jarig is dan moet dat gevierd worden. Op zondag 12 juni van 13-16 uur organiseert Stad & Natuur ism verschillende partners uit het Cascadepark een leuk feest met verschillende workshops, muzikale acts en een rondleiding.

Workshops en muziek
Om 13.15 uur openen we officieel alle festiviteiten met het aansnijden van een echte Klokhuis taart! Natuurlijk is Het Klokhuis ook van binnen te zien vandaag! Onder leiding van zingende gids Daniël van der Zee ontdek je al zingend en dansend het Klokhuis. Ook van buiten is het Klokhuis heel mooi, maak een unieke foto waarop het lijkt alsof jij het Klokhuis als taart presenteert. Onder Het Klokhuis vinden verschillende gave workshops plaats, van een knikkerbaan met kunstenaar Erik Fakkeldij tot een stuiterbal met de professor van Mad Science. Kunstenares Mira Ticheler (AlaMira) onderzoekt samen met de kinderen de werking van geluid aan de hand van een origineel buikdraaiorgel. Versier een muziekboek en hang je wensen aan de wenspoort en maak je eigen muziekinstrument die je natuurlijk mee naar huis mag nemen. Ook De Schone Poort zal aanwezig zijn in het labyrint om met jou de moestuin te ontdekken. Op de Playground organiseert de Schoor een voetbaltoernooi.

Ook muziek is vertegenwoordigd in het programma, volg een leuke Djembé workshop van Youssou Ngom bij Buurt-Thuis Khalili (zandzakkenpaviljoen) met Inspiratie Inc. Rond Het Klokhuis ben je ook voor leuke muzikale en dans-acts aan het goede adres! United Dance treed om 13.30 uur op naast Het Klokhuis. Daarnaast is Funfare de hele dag aanwezig met komisch muzikaal en theatraal vermaak. Strak geregisseerde onzin op hoog niveau!

De stoere Stad en Natuur bus
Naast de Kunstbus van Kleur in Cultuur is ook de enige echte Stad en Natuur bus aanwezig! Deze stoere bus neemt jou in de zomermaanden mee op expeditie in Almere Poort. Op 12 juni doe je bij de bus leuke speuropdrachten onder leiding van speurneus Jac. P. Struiner. Wil jij deze zomer op expeditie met de Stad en Natuur bus? Reserveer dan nu vast je plek via www.stadennatuur.nl.

Opening Foodwalk Almere Poort
Landschapsbeheer Flevoland zal op 12 juni de 5de foodwalk van Flevoland openen om 13.30 uur. Aan de hand van lekkere recepten en een simpele routebeschrijving kan iedereen zelf ingrediënten voor een maaltijd bij elkaar plukken. Kom zelf proeven van de verschillende natuurproducten en maak een toastje met wat lekker, natuurlijk met ingrediënten uit de natuur!

De rondleiding van de zingende gids kost 2 strippen van Stad & Natuur en een aantal workshops kosten 1 strip van Stad & Natuur. Kijk voor meer informatie over het evenement en de prijzen op onze website www.stadennatuur.nl