Ik ben Helga. Ik woon sinds 2014 in Almere. Midden in de duinen in de nieuwbouwwijk DUIN in Almere Poort. Mijn stadsfiets wordt dan een natuurfiets.

WonenAlmere Duin is het nieuwste stadsdeel van Almere. Het is ongelooflijk tof, met veel ruimte en een echt strandgevoel. Toen we over dit project hoorden, waren we eigenlijk meteen om. We tekenden in en toen ging het ineens heel snel. Wij waren de eerste inwoners van Almere Duin. Is dat niet bijzonder? Heb ik eindelijk die tuin en rust waar ik in Amsterdam zo naar verlangde. Ik heb het ongelofelijk naar mijn zin!Uniek wonen in Almere DUINOnderwijsOnze kinderen zijn 1 en 3. Voor het eerst krijgen we te maken met het uitzoeken van een basisschool. In Almere is het aanbod enorm divers. We zijn bijvoorbeeld op de Sterrenschool gaan kijken waar de kinderen een flexibel rooster hebben en opdrachten maken op de iPad, maar ook op de traditionele Europaschool waar klassikaal onderwijs hoog in het vaandel staat. De keuze is uiteindelijk gevallen op het montessorionderwijs van basisschool Cascade. Zeker weten dat onze zoon zich hier thuis voelt.140523-1-9598Vrije tijdWeet je wat ik nou echt leuk vind? Huizen inrichten! Voor ons eigen duinhuis heb ik een moodboard gemaakt waar verhuurder Amvest zo van onder de indruk was, dat ze gevraagd hebben of ik voor alle duinhuizen en –villa’s een sfeerontwerp wilde maken. Nou, daar hoefde ik geen twee keer over na te denken. De interieurontwerper gaat hier écht mee aan de slag. Leuk hè! Ik heb zo maar het gevoel dat Almere ons heel wat kansen gaat bieden…
monavid-_18Growing GreenIk heb 15 jaar in Amsterdam gewoond. Heerlijk. Lekker uit eten gaan, stappen bij Paradiso. Maar nu we kinderen hebben, willen we rust, ruimte en de natuur. En een benedenwoning! Enig idee wat een gedoe het is om met twee kleine kinderen zo’n steile Amsterdamse trap op en af te moeten? In Duin wonen we heel dicht bij het strand en het bos. Die stadsfiets wordt binnenkort dus ingeruild voor een exemplaar waarmee we lekker de natuur in kunnen en van de schone lucht kunnen genieten.