Ik ben Imi en ik woon met mijn gezin in Vogelhorst. Almere is de stad waar wij voor kozen. Wij wonen hier lekker rustig en de natuur is altijd dichtbij. Kortom, één van de mooiste plekjes van de stad.
Wonen“Wij hebben beiden al eerder in Almere gewoond. Thomas van jongs af aan in Almere Haven en ik had ook 11 jaar in Almere gewoond toen we samen naar Italië vertrokken. We hebben daar één jaar gewoond en ondanks dat we Italië soms nog wel eens missen is Nederland een heerlijk land om te wonen. We kochten samen ons eerste huis in de Eilandenbuurt in Almere Buiten. Een prachtige plek om te wonen maar na de geboorte van ons eerste kind wilden we graag groter wonen. We fietsen veel en op die manier zie je veel van Almere. Zo fietsten we wel eens door Vogelhorst, Almere Hout en dan zei Thomas wijzend naar één van de huizen “je zal maar in zo’n huis wonen”. En nu wonen we in dát huis!

We wonen nu ruim 2 jaar in Vogelhorst en het is een heerlijke plek. Vogelhorst is heel weids opgezet dus het voelt erg ruim. Daardoor is het hier lekker rustig en er is altijd natuur dichtbij. We wonen aan het water maar ook het bos is dichtbij. Ik mag eigenlijk wel zeggen dat we hier het beste stukje van Almere hebben gevonden.”Imi gezin bankSporten“We zijn beiden erg sportief. Mijn man ken ik van de Atletiekvereniging Almere ’81. We sporten vroeger vaak samen maar nu we kinderen hebben is daar een goede balans in gevonden. De één blijft bij de kinderen terwijl de ander sport of we brengen ze bij familie. Want die wonen ook in Almere, lekker dichtbij en heerlijk als je kinderen hebt. Wielrennen doe ik graag en je bent op de fiets vanuit centraal Almere ook snel in het Gooi, Amsterdam of we fietsen naar Friesland. We wielrennen beiden maar sinds kort heb ik een nieuwe passie ‘Crossfit’. Dat doe ik bij Pro actief in Almere Buiten. Het is de sportschool van mijn broer en door hem ben ik er ingerold. Mijn man heeft het Crossfit virus nu óók te pakken en we hebben nu zelfs crossfiets apparatuur in de tuin staan zodat we ook vanuit huis kunnen trainen.”Imi gezin tuinOnderwijs“Onze zoon Luca zit op de Sterrenschool ‘Het universum’. Een school waar talentontwikkeling, gepersonaliseerd leren met behulp van ICT en plezier hand in hand gaan. Het is geen Steve Jobs school maar ze werken wel met iPads. Onze dochter Emma gaat naar de opvang op deze school. Ideaal doorgeweven in het onderwijs waardoor de stap tussen school en opvang erg klein is. Deze Sterrenschool zit in Nobelhorst op een kwartier afstand. Ik breng Luca dan ook altijd met de fiets en onderweg komen we de leukste dingen tegen. We wonen te midden van landbouw en ervaren dan onderweg ook echt het ‘Boerenleven’. Als er net geoogst is dan liggen er soms nog wortels op het land. Luca en zijn vrienden halen deze graag van het land. En dat onderweg naar school!

Ik heb de PABO gedaan in Almere en ben zelf leerkracht aan de Buitenburcht. Op dit moment geef ik les aan groep 5. En eigenlijk mag ik het niet zeggen maar ik vind het de beste school van Almere. Onze directrice heeft veel in het buitenland, bijvoorbeeld Japan, gewerkt en daardoor hebben wij zo’n mooie onderwijsvorm gevonden. Die we zelf hebben ontwikkeld! We werken bij de Buitenburcht altijd met een thema van 4 tot 6 weken (denk aan planeten, in en om de sloot, het oerwoud, enzovoort). Binnen dat thema komen alle vakken en leerdoelen aan bod. Juist door dat thema krijg je enorm betrokken leerlingen, leerlingen vertellen veel thuis en daardoor hebben we ook een enorme ouderbetrokkenheid en dat is geweldig om te zien.”Imi gezin buitenVrije tijd“Op 5 minuten afstand is bij ons de Kemphaan. Luca heeft een abonnement bij Almere Jungle. Ook als het slecht weer is ben je daar binnen no-time in tropische sferen. In de kas zijn er vissen, schildpadden, stokstaartjes en er komt steeds meer bij. Telkens als we komen is er weer iets nieuws te zien. We drinken graag een kopje koffie in de kas, het is zo’n fijne plek. Zomers heb je er ook verschillende evenementen op Stadslandgoed de Kemphaan, zo hebben Luca en ik deze zomer mee gedaan aan de KinderMudRun. Lekker vies worden ook al is het koud. Zo leuk om te doen! Ik kom er ook wel eens met mijn klas bijvoorbeeld in de laatste paar dagen voor de vakantie. Lekker naar buiten want er is genoeg te doen voor kinderen. Zo is er een levensgroot doolhof waar ze kunnen ravotten of we organiseren een picknick.