Ik ben Mikel. Als je vanuit Amsterdam naar Almere rijdt, is het eerste bedrijf dat je in Almere ziet Nice to Meat. Met die koe op de zijkant. Veel van ons vlees is biologisch en/of diervriendelijk. Zo draag ook ik bij aan een groen Almere.

OndernemenOns bedrijf Nice to Meat is het eerste bedrijf dat je in Almere tegenkomt als je vanuit Amsterdam de stad in rijdt. Het is dat grote gebouw met die koe op de zijkant. We zijn een horecaslagerij en importeur van rundvlees. Onze grote trots is de enige Europese licentie om Wagyu rund uit Japan te importeren. Nice to Meat heeft meer dan een eeuw in Amsterdam gezeten. Vanwege de grondprijs en de grote poule vakmensen in Almere zijn we echter hiernaartoe verhuisd.140527-1-0100OnderwijsVanuit het hele land komen chef-koks naar ons bedrijf Nice to Meat om hun kennis over rund- en varkensvlees aan te scherpen. Niemand minder dan topslager Piet van den Berg verzorgt deze clinics. In onze inpandige mini-slagerij laat hij onder andere zien hoe je  een rund uitbeent, geeft hij uitleg over de spierstructuur van het vlees en laat hij het verschil in eetervaring proeven van vlees dat met de draad mee, of juist óp de draad is gesneden.140527-1-0380UitgaanIk ga graag uiteten in Almere. Wat ze in ’t Veerhuys allemaal met vlees doen… Heerlijk! Ook Bakboord, Bij Brons en BoatHouse zijn favoriet. Met zakenrelaties gaan we daarnaast regelmatig met de BBQ-donut de Noorderplassen op. Je kunt deze boot huren bij Boei2 naast BoatHouse. Wij boeken hem altijd compleet, dus met vlees, groenten, sausjes en wijn. Je zit met z’n allen om de barbecue heen, maar tegelijkertijd ben je midden op het water. Goed voor de zaken en goed voor je humeur.Mikel ondernemenGrowing greenBij Nice to Meat vinden we het belangrijk dat een dier met zorg en welzijn is grootgebracht. Daarom is veel van ons vlees biologisch en/of diervriendelijk. We hebben het plan om nog in 2014 een particuliere meat-market te openen. Hier kunnen Almeerders dan hun vlees tegen fabrieksprijs kopen. En ze kunnen zien hoe wij werken. We zijn een ambachtelijk bedrijf met liefde voor vlees. We willen laten zien waar die biefstuk vandaan komt. En hoe mooi en natuurlijk dat eigenlijk is.