Ik ben Virgil. Ik woon nog een gedeelte van de week in Almere en zodra mijn vader met pensioen gaat, koop ik zijn huis voor ons samen. Want Almere heeft een speciale plek in mijn hart. Ik ging hier naar school en sport nog steeds bij de American Football vereniging. Uitgaan in Almere doe ik hier ook graag, dus misschien zie ik je ooit bij één van de clubs.

WonenIk woon deels bij mijn ouders en deels in Amsterdam. Ik studeer en werk in Amsterdam, dus heb steeds minder te zoeken in Almere. Maar, als mijn vader straks met pensioen gaat, kom ik zeker terug. Ik wil zijn huis overkopen. Dan krijgt hij een kamer bij mij, in plaats van andersom. Almere heeft een heel speciale plek in mijn hart. Om het even wat bijzonder uit te drukken: Mijn vaders fiets is hier gestolen, mijn fiets is hier gestolen en ik wil dat de fiets van mijn zoon hier later ook gestolen wordt.

wonen_VirgillFord-MF-2849

OnderwijsIk heb Grafische Vormgeving gestudeerd aan ROC Flevoland. Een opleiding waar ik nu veel aan heb in mijn hbo-studie International Communication Manager. Wat ik heel fijn vond aan ROC Flevoland, was dat ik in het eerste jaar al stage mocht lopen. Dan weet je meteen of je studierichting bij je past. Ik kwam terecht bij Uniforce waar ik onder andere vier wc-brillen heb ontworpen. Die waren vervolgens in de Praxis en Gamma te koop!

studeren_VirgillFord-MF-2766

UitgaanSinds mijn 16e ben ik verslaafd aan stappen. Vroeger ging ik elk weekend uit. En ik heb in veel Almeerse clubs achter de bar gestaan. In de loop der jaren is het uitgaan hier wel veranderd. Je hebt nu twee nieuwe discotheken: Club Cell en Backstage. Bijna iedere club draait house en dat is wel gezellig, maar niet echt mijn ding. Doordat er voldoende politie op straat is, is het veilig in de stad. Het nachtvervoer is uitgebreid zodat vrijwel iedereen met open vervoer of taxi naar huis kan.

sport_VirgillFord-MF-2870

SportAlmere heeft één van de zeventien American Football verenigingen van Nederland: de Flevophantoms. Met trots kan ik melden dat we in 2011 Nederlands Kampioen zijn geworden. Dat is hetzelfde jaar dat ik bij de vereniging begon! American Football heeft me veel geleerd. Bijvoorbeeld over het spelen in teamverband en het omgaan met discipline en commitment. Daarnaast is het een echte uitlaatklep. Je kunt op het veld al je agressie kwijt. Op een sportieve manier dan, hè.