Het kan in AlmereNieuwsVrije tijdEvenementenKoningsdag (en -nacht) in Almere…

Koningsdag (en -nacht) in Almere muzikaler dan ooit!

Koningsdag in Almere

Drie podia zorgen voor extra sfeer en gezelligheid in Almere Centrum. Dit jaar wordt het muzikale programma op Koningsnacht en –dag flink uitgebreid.

Inmiddels traditie op Koningsnacht is de jaarlijkse “Tweak Kingsnight Dance”, een groot dance feest waarbij dj’s op de Grote Markt van 19.00-24.00 uur de beste dance hits ten gehore brengen. O.a. de dj’s Kai en Antonio Loren zullen wederom voor een dansend plein zorgen.

Nieuw dit jaar op Koningsnacht is het “Oranje Podium” op het Stadhuisplein. Onder leiding van dj Jeroen Hamer zullen diverse zangers de grootste Hollandse hits laten horen. Er zijn optredens van o.a. Mart Hoogkamer, Danny Lit, Mario Broerse en Vince Collet. Dit programma duurt van 18.00-24.00 uur.

Tijdens Koningsdag zijn er 3 podia in Almere Centrum. Op Restaurantplein Belfort is er van 13.00 tot 20.00 live muziek op het terras van o.a. de band Winnetoe (covers van Nederpop hits van o.a. Doe Maar), Lisa Imhoff & Sander Hoek en gitaar/zang duo G’wine On Stage.

Op het Oranje Podium op het Stadhuisplein spelen de hele dag (12.00-18.00 uur) gezellige livebands zoals de Karaoke Live Band (zing zelf!), Mr. Mudd (jazz/blues/funk) en een aantal leuke cover bands.

Op de Grote Markt staat wederom het grote podium met veel bekende artiesten.  Van 13.00 tot 16.00 uur is er het traditionele “Grote Markt Loves A’dam” programma met o.a. een optreden van Peter Beense, Nederlands meest geboekte Amsterdamse zanger. Dj Franky B. (Cooldown Café) zorgt voor de muzikale invulling en presenteert een keur aan Amsterdamse/ Almeerse talenten.

Om 16.00 uur start hier ‘Het Grote Oranje Hitfeest”, waarbij tot 22.00 uur non-stop de grootste hits van de afgelopen decennia ten gehore worden gebracht door dj’s maar vooral ook door artiesten. Er zijn optredens van o.a. Def Rhymz (“Doekoe”, “De Bom”), K-Liber (“Viben”), dj Galaga (“What do we say to the dj”?) en het OJKB dj-team. Ook de 6-persoons mash-up band Popgunnn zal een daverende hitshow neerzetten.

Voor meer informatie kan men kijken op www.koningsdaginalmere.nl.

De festiviteiten worden mede mogelijk gemaakt door gemeente Almere, Almere City Marketing, Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere, Horeca Grote Markt en de stichting Oce.

Foto: Fred Rotgans