Het kan in AlmereNieuwsNieuwsKoningsdag vier je in Almere: dit…

Koningsdag vier je in Almere: dit kun je doen

Vier de verjaardag van onze koning samen in Almere! Voordat Koningsdag van start gaat, kun je Koningsnacht alvast inluiden op de Grote Markt, het Belfortplein en het Stadhuisplein. Lees hier wat er allemaal te beleven valt op een van de gezelligste dagen in het jaar!

Koningsnacht in Almere Centrum
De Almeerse Koningsnacht zal vanaf 17.00 uur van start gaan met de vrijmarkten.  Dé ideale gelegenheid voor jou om mooie spullen op de kop te kunnen tikken. Van het Stationsplein tot en met het Forum en via de Passages naar het Stadhuisplein kunnen Almeerders een kleedje neerleggen en hun spulletjes verkopen. Wie wil mag de hele nacht blijven zitten en verkopen.

Op de Grote Markt en Belfortplein kun je de nacht genieten van diverse live optredens van onder andere DJ KAI & Friends, Devine, Theo Leegwater en Antonio. Het Stadhuisplein is sfeervol ingericht met verschillende activiteiten en live shows voor kinderen. Beleef de Kidsparty @Stadhuisplein: het grote mensen feestje voor kinderen. De avond zal worden afgetrapt met een live show van Hakim op z’n best! Deze show is voor jong & oud te bezichtigen. Laat je meeslepen in zijn verrassende en interactieve performance. Ook zal er met andere optredens van de energieke DJ Bee en de speelse Kidz- DJ met de ‘Ik hou van oranje’ show voor gezorgd worden dat Koningsnacht op en top beleefd wordt door de nieuwe generatie. Het programma is gericht op kinderen van 4 tot 12 jaar, start om 17.00 uur en eindigt om 22.00 uur.

Koningsdag in Almere
Dan is uiteindelijk de grote dag zelf aangebroken: Koningsdag 2019! Geniet overdag van de vrijmarkten en waag een dansje op de Grote Markt waar je kunt genieten van Cheap Trills, Female Fushion, Tom Push, YES-R en nog veel meer! Op het Belfortplein ben je van harte uitgenodigd om gezellig een drankje te komen doen. Zo zal ook de kidsparty op het Stadhuisplein weer van start gaan. Moedig iedereen bij de dansoptredens aan, daag jezelf uit met een acrobatiek workshop, zing mee met de Cool Kids Party of ontdek jouw innerlijke kunstenaar! Het muziekprogramma en de activititeiten bibberspiraal, discospringen en Circus Snor zijn gratis. Voor de andere activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Programma duurt op Koningsdag van 10.00 tot 17.00 uur. Klik hier om te zien wat het kinderprogramma nog meer te bieden heeft!
https://www.almerecentrum.nl/event/kidsparty-stadhuisplein/

The Battle of Drums
De Esplanade wordt op zowel Koningsnacht als Koningsdag omgetoverd tot een Caribisch Brass spektakel. Brassgroepen Wehpokamanong en Almere City Carnaval zul je gegarandeerd langs zien komen met hun muziek en dans in het stadscentrum. Op Koningsnacht kunnen van 17.00 – 24.00 uur de voetjes van de vloer tijdens een dansspektakel met dansworkshops en optredens van verschillen dansgroepen en bekende artiesten waaronder Mula B. 3Robi. Bartofso, Kingsize, Iliassopdebeat, Young Ellenns, Esko, Irsaise,  2Famouscrew, DJ Rolando Moris en The Ryderz op. Op Koningsdag zelf staan er opzwepende brassoptredens van The Originals, Iconic Brass, GDFL Brass, Almere City Carnaval, Wehpokamanong, Lafiesta, MBA, Kalibwoy, dopebwoy, Joey AK en DJ Rolando op het programma.

Overige vrijmarkten
De drukte liever wat meer beperken? Dit gezellige volksfeest breidt zich dit jaar weer uit naar andere stadsdelen zoals Poort, Buiten en Haven!

Almere Poort
Bij het Klokhuis in het Cascadepark van Almere Poort wordt weer een vrijmarkt georganiseerd. Wie weet kom jij nog wat op deze kleedjesmarkt tegen! Heb je zelf nog oude spullen liggen waar je iemand anders blij mee kan maken? Dan kun je zelf ook een plekje veroveren op deze vrijmarkt. Je bent hier welkom van 11.00 tot 16.00 uur.

Lumièrepark & Parkwijk
Net buiten de stad zal er ook een eigen kleedjesmarkt worden georganiseerd in het Lumièrepark. Hier kun je terecht om te struinen of laat de kinderen deelnemen aan de activiteiten die worden georganiseerd. Op het grasveld tussen de Cranberrylaan en de Parkwijklaan zijn er op Koningsdag een stormbaan, patatkraam en springkussens aanwezig. Kom je ook?

Almere Buiten
In Almere Buiten wordt op Koningsdag een grote vrijmarkt gehouden. Het Rio de Janeiroplein wordt beschikbaar gesteld voor alle handelaren-voor-één-dag. Op het Globeplein wordt er feest gevierd voor kinderen met een gezellige Kidsmarkt. Alsof dat al niet genoeg gezelligheid biedt, wordt er ook nog in de Eilandenbuurt een Kinderkoningsdag georganiseerd tussen 10.00 en 13.00 uur. Kinderen zijn dan van harte welkom om op de verjaardag van onze koning spullen te verkopen op de kleedjesmarkt. Er is een schminkster aanwezig die kinderen gratis schminkt. Small Step zorgt echter voor een mooie glittertattoeage, water en fruit.

Almere Haven
Het oudste stadsdeel zet haar traditie voort om op Koningsnacht- en dag één grote vrijmarkt te organiseren met ruimte voor verkoop en muziek. Deze dag kun jij je optimaal vermaken door de vrijmarkt langs te gaan in het winkelcentrum en langs de grachten. Na het kopen van jouw nieuwste aanwinsten kun je lekker een terrasje pakken in de Havenkom. De vrijmarkt is van vrijdag 26 april 17.00 tot zaterdag 27 april 17.00 uur.

Bekijk nu het volledige programma.

Foto: Fred Rotgans