Het kan in AlmereNieuwsOnderwijsStuderenLaatste open dag Windesheim…

Laatste open dag Windesheim Flevoland van dit schooljaar

windesheim almere

Zaterdag 8 april houdt hogeschool Windesheim Flevoland de laatste open dag van dit schooljaar. Voor eindexamenkandidaten en mbo-4 leerlingen de laatste keer voordat zij een knoop moeten doorhakken. Voor leerlingen uit mbo-3, havo-4 en vwo-5 een goede gelegenheid om te beginnen met de studiekeuze. Zo kan volgend jaar veel stress worden voorkomen.

Programma
Tijdens de open dag houden alle vierjarige bachelors en tweejarige Associate degree opleidingen meerdere voorlichtingsrondes. De rondes starten om 10.15, 11.30 en 12.45 uur. DUO verzorgt twee workshops over studiefinanciering en het leenstelsel. Ook ouders zijn van harte welkom. Kijk voor aanmelding en het volledige programma op windesheimflevoland.nl/opendag.

Hulp bij studiekeuze
Scholieren kunnen een gratis studiekeuzetest maken, een kort gesprek voeren met een studiekeuzecoach of een workshop studie kiezen volgen. Studenten helpen scholieren bij hun keuze vanuit hun eigen ervaring en achtergrond. Zij vertellen over de inhoud van de studie, maar bijvoorbeeld ook over hoe zwaar de studie is en hoe het werkt op Windesheim Flevoland.

Nieuw: AD Commerciële Economie
Windesheim Flevoland verwacht in september 2017 te starten met de nieuwe opleiding Associate degree Commerciële Economie. In twee jaar tijd worden studenten klaargestoomd voor een sales en accountmanagement functie. Ze leren verkoopplannen schrijven en werken aan hun salesvaardigheden. De opleiding sluit goed aan op het mbo, maar ook met een havo-diploma kun je instromen. Tijdens de open dag wordt voorlichting gegeven over deze nieuwe opleiding.

Voorlichting via Snapchat
Studiekiezers die na de open dag nog vragen hebben, kunnen ook terecht op Snapchat. Vier studenten (Communicatie, Engineering, Teachers College en Verpleegkunde) laten van maandag 10 tot en met donderdag 13 april hun studie en studentenleven zien op Snapchat en ze beantwoorden alle vragen van studiekiezers via de account windesheimflevo.

Meer informatie: www.windesheimflevoland.nl