Het kan in AlmereNieuwsVrije tijdEvenementenLandelijke Veiligheidsdag op 13…

Landelijke Veiligheidsdag op 13 mei in teken van samenwerking

De datum van de vierde editie van de Landelijke Veiligheidsdag is bekend. Op zaterdag 13 mei laten politie, brandweer, defensie, GGD en de Reddingsbrigade in Almere opnieuw zien hoe zij als hulpdiensten onderling samen optrekken bij een calamiteit. Het thema van dit jaar is ‘Samenwerking’. Onder het motto  ‘Ontdek de held in jezelf’ ervaart het publiek wat het werk van de hulpdiensten inhoudt.

Doel van het evenement is het publiek kennis te laten maken met de wereld van veiligheid: welke partijen werken hieraan en wat doen ze precies? En wat kan je zelf doen bij calamiteiten in en rond je huis. Naast de Esplanade, het grote plein aan het Weerwater, worden dit jaar ook de andere pleinen in de stad bij het evenement betrokken. “Hierdoor kom je in het hele centrum de Landelijke Veiligheidsdag tegen. Dit zorgt voor een betere spreiding van het publiek en maakt groei van het evenement in de toekomst mogelijk,” aldus Tim Beldman, evenementencoördinator bij Almere City Marketing en één van de partijen die betrokken is bij de organisatie van het evenement.

Aan het complete programma wordt momenteel hard gewerkt. Dit wordt later bekend gemaakt.

De partijen waarmee de Landelijke Veiligheidsdag wordt georganiseerd zijn – naast Almere City Marketing – Veiligheidsmuseum PIT, de gemeente Almere, GGD/GHOR Flevoland, Ministerie van Defensie, Reddingsbrigade Nederland, Politie Midden-Nederland, het Nederlands Rode Kruis, Brandweer Flevoland en SRCN Reddingshonden.

Meer info: www.veiligheidsdag.nl