Het kan in AlmereNieuwsGeen categorieMeet the locals: Almere Haven

Meet the locals: Almere Haven

Almere Haven wordt ook wel het oudste stadsdeel van Almere benoemd: een plek vol geschiedenis en sfeer! Laat je rondleiden door een échte local en beleef Almere Haven op een hele andere manier. Rondom de Zomer in Haven (tussen 15 en 31 augustus) worden er diverse activiteiten georganiseerd. Ontdek de mooiste plekken, hippe tentjes en het prachtige uitzicht over het Gooimeer.

Op pad met de local
Meld je aan voor de rondleiding en laat je verrassen door de culturele geschiedenis van Haven. Onder leiding van Olmo van Kranen ontdek je oude, maar ook splinternieuwe culturele broedplaatsen. Vanaf Corrosia Theater, Expo en Film zal de tour op 17 augustus om 15.00 starten. Na met een drankje kennis gemaakt te hebben zal de rondleiding vanaf deze locatie starten. Enthousiast? Aanmelden doe je hier!

Kun je niet op deze datum? Wees dan niet getreurd! Op 24 augustus heb je ook de mogelijkheid om Almere Haven vanuit een ander opzicht te ontdekken. Op deze dag zal de rondleiding – gegeven door Marie-Josée Röselaers – starten bij Bakker Struiksma. Zij deelt graag al haar kennis over de geschiedenis van het centrum in Almere Haven. Meld je hier aan voor de tweede rondleiding.

Op 31 augustus zullen ook nog twee verschillende rondleidingen worden gegeven. Houd deze website goed in de gaten voor het programma!

Zen in Haven en meer
Beleef een rustgevend uurtje in de Havenkom door te rekken en te strekken met de yogasessies die gratis op 23 augustus gegeven zullen worden. Om 8 uur s’ochtends en 20.00 uur s’avonds kun je met eigen matje, handdoek en water aanschuiven voor een uurtje ontspanning. Lees hier meer over het evenement.

Naast de yogasessies kun je ook van Almere Haven genieten door deel te nemen aan andere activiteiten zoals open podium, fotografieworkshop, kaas- en bierproeverij, waterpret in Haven, buitenspelen, de openluchtfilm, kunstmarkt, bingo, pleinfeest, een potje Mahjong spelen en meer! Ontdek hier het hele programma.