Het kan in AlmereNieuwsUitgaanCultuurMidland Classic Show en Streekparad…

Midland Classic Show en Streekparade trekken 40.000 bezoekers naar Almere Centrum

Ruim 40.000 mensen bezochten afgelopen zondag de Midland Classic Show en Streekparade in het centrum van Almere. Daarmee werd het aantal van verleden jaar geëvenaard. Liefhebbers van klassieke auto’s konden zo’n tweehonderd oldtimers in de straten van het centrum bewonderen. Daarnaast was de Dakarbuggy van Tim en Tom Coronel aanwezig voor een fotomoment met een van de broers en hun buggy. Ook waren er optreden van de Sea Sound Big Band de Sgt. Wilson’s Army Showband. Op het Stationsplein waren klassieke landbouwvoertuigen te bewonderen. Op de Streekparade waren naast de markt met streekproducten, seizoensgroente en –fruit, boerenkazen en lokale honing, jams en chutneys, diverse kookworkshops en wedstrijden te bezoeken.

“Dit jaar waren voor het eerst ook motoren aanwezig als onderdeel van de Midland Classic Show,” aldus Gerda de Vos, organisator van de Midland Classic Show. Verder was het Forum dit jaar in Amerikaans stijl aangekleed. Zo stonden er Amerikaanse oldtimers opgesteld en was er een barbecuewedstrijd met Amerikaanse producten. “Voor volgend jaar gaan we samen met de organisatie van de Streekparade kijken of er op meer plekken in het centrum met landenthema’s gewerkt kan worden.”

De organisatie van de Streekparade gaat volgend jaar nog meer inzetten op kookworkshops en -wedstrijden. “Het is leuk om te zien dat daar veel animo voor is,” zegt Marco Lipsius, organisator van de Streekparade. “We proberen vooral de bezoekers veel zelf te laten koken. Dit jaar was er een wedstrijd tussen (groot)ouder en kind om de lekkerste salade te maken tijdens de Floriade Food Battle.” Winnaars waren Shireen Maartens en haar dochter Niyah. “En op het Forum vond het Nederlands Kampioenschap Steak Cook Off plaats.” Daar ging de juryprijs naar de Sea Side Smokers en de publieksprijs naar de Saffire BBQ.