Het kan in AlmereNieuwsNieuwsNieuwe buurt in Nobelhorst: ontdek…

Nieuwe buurt in Nobelhorst: ontdek Houtwal

Nobelhorst breidt uit, en hoe! Sfeervol en ontspannen wonen, midden in De Vallei in Nobelhorst; dat doe je in De Houtwal.

Ontdek de buurt
Deze rustige buurt staat in het teken van groen en duurzaam leven. De Houtwal wordt namelijk de eerste gasloze buurt van Nobelhorst. Met 44 aankleedhuizen en 12 twee-onder-een-kaphuizen maakt deze buurt zich gereed voor de toekomst. In de architectuur wordt verwezen naar zwarte schuren, oude boerderijen en een schaapskooi. Met de oplevering van het project kun je kiezen tussen een huis met een veranda of gaan voor huizen met begroeide pergola’s.

De rode luiken én de rode voordeuren zijn te verwijzen naar de traditionele boerderij. Het aanbod varieert van donkere huizen die worden afgewisseld met huizen in een meer ecologische stijl, waarbij er wordt gewerkt met lichte, natuurlijke tinten lichtbruin en zandkleur. Uniek aan De Houtwal is het aanbod van een aantal woon- en werkhuizen aan de Nobellaan. Hier komt namelijk ruimte voor een praktijk of werkruimte aan huis op de begane grond.

Zelfbouwkavels: ontwerp je eigen droom
Deze rustige, groene buurt stelt 44 kavels vrij, waarbij er ruimte wordt gecreëerd voor 27 zelfbouwkavels voor vrijstaande huizen en 17 zelfbouwkavels voor huizen in een rijtje. Ontwerp je eigen droomhuis en bepaal helemaal zelf hoe dat eruit komt te zien. De Houtwal is een buurt die de nadruk weet te leggen op duurzaamheid, waarbij ook een ecologische uitstraling wordt nagestreefd.

De landelijke sfeer
De Houtwal is een buurt waar je langs drie groene houtwallen ontspannen kan wonen. Elke houtwal staat voor een beschut en intiem woonlandschap, waar je een divers aanbod van heesters, bomen en sfeervolle slingerpaadjes kan vinden. Kinderen hier zich heerlijk uitleven en samen op avontuur gaan.

Schaapskooi en ecologische school
Wist je al dat er ook een ecologische school wordt gebouwd in Nobelhorst? Deze school draagt bij aan een duurzame identiteit van de Houtwal en heeft een natuurlijke uitstraling. Op deze school kunnen leerlingen leren in een buitenlokaal en aan de slag in de moestuin. Het gebouw zelf is energieneutraal. De andere houtwal leidt je tot de schaapskooi, waar buren zelf een fijne, creatieve invulling aan het buurtkavel kunnen geven.

Ook enthousiast geworden over de uitbreiding binnen ‘het dorp van Almere’?  Vind meer informatie over de bouwplannen en invulling van dit stadsdeel.