Alternatieve lintjesregen in samenwerking met ALLYblijftbinnen

Maandag 26 april was weer de jaarlijkse Lintjesregen. Vanwege de coronamaatregelen is er een andere manier bedacht om de te onderscheiden Almeerders in het zonnetje te zetten. De gemeente Almere heeft hiervoor de samenwerking opgezocht met het Almeerse collectief #ALLYBlijftBinnen.

Tijdens de Lintjesregen ontvangen meerdere mensen een Koninklijke onderscheiding voor hun bijzondere activiteiten voor de samenleving. De decorandi werden maandag om de beurt thuis opgehaald door #ALLYBlijftBinnen en naar de raadzaal in het stadhuis gebracht. Hier kregen zij een video te zien van degene die hem of haar had voorgesteld. Vervolgens werden zij toegesproken door burgemeester Franc Weerwind of loco-burgemeester Hilde van Garderen en kregen ze de onderscheiding.

#ALLYGaatDoorHetLintje
De gemeente had dit keer de samenwerking gezocht met #ALLYBlijftBinnen, een vrijwillig initiatief van drie Almeerse ondernemingen om hun stadsgenoten een hart onder de riem te steken tijdens de coronacrisis. Het Almeerse initiatief heeft deze alternatieve lintjesregen de naam #ALLYGaatDoorHetLintje gegeven. "De decorandi verdienen het om in het zonnetje te worden gezet, want ze doen ontzettend veel voor de samenleving", aldus burgemeester Franc Weerwind. "Helaas kunnen we ook dit jaar geen grote feestelijke bijeenkomst organiseren, maar op deze manier kunnen we toch onze waardering uitspreken en ze verrassen."

Alle gedecoreerden op een rij:

- Jan van Berkel, Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

- Martin Kersten, Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

- Fred van Brussel, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

- Rob Cohen, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

- Jan Hartog, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

- Harry Knot, Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

- Stephan Melein, Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

- Robbert Jan de Neeve, Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

- Riek van der Spek, Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

- Wim Verkerk, Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

- John van Vliet, Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

- Ina Helderman, Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

- Joop Campfens, Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Bron: Almere deze week

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!