ICT - Tech sector

De ICT en Tech sector is één van de grote sectoren in Almere. Kleine bedrijven, maar ook grote bedrijven in de ICT en Tech sector zijn gevestigd in de jongste stad van Nederland. Bedrijven zoals Voiceworks, Elements zijn mooie voorbeelden van vooruitstrevende technologische ondernemingen.

Almere als ICT stad

Als jonge, innovatieve stad is Almere dé ideale stad voor talent en bedrijven in de IT sector. Met twee hogescholen en ook internationale scholen is het aanbod van talent aanwezig. 

 

ICT - Tech bedrijven

Voiceworks is officieel opgericht in 2005 door twee jonge ondernemers op de zolderkamer. Tegenwoordig is het bedrijf gegroeid tot één van de grootste spelers in de Nederlandse telecom- en ICT-markt met 350 medewerkers en 2 miljoen klanten in heel Europa. Ook Elements en Alfen zijn goede voorbeelden van Almeerse ICT en Tech bedrijven.

Metropoolregio Amsterdam

Almere is onderdeel van de Metropoolregio Amsterdam die al een sterk ICT-Tech cluster kent. Dat betekent een goede voedingsbodem voor nieuwe initiatieven, toegang tot opleidingsmogelijkheden, internationale bedrijvigheid en evenementen gericht op deze sector. Amsterdam heeft een programma speciaal voor Techtalent (TechConnect) waar Almere zich op aan gaat sluiten.