Logistiek

Logistiek en groothandel zijn belangrijke sectoren voor Almere. Een groot deel van de werkgelegenheid (10% van het totaal en 25% op bedrijventerreinen) zit in deze sector. De logistieke vastgoedmarkt groeit sterk. Het vestigingsklimaat voor logistieke bedrijven is aantrekkelijk vanwege de ligging van Almere in de Noordelijke Randstad, goede bereikbaarheid over de A6 en A27 en de grote beschikbaarheid van bedrijventerreinen met flexibele kavels. 

Stichtsekant

Bedrijvenpark Stichtsekant ligt aan de oostzijde van Almere en biedt zeer veel ruimte voor logistieke en moderne groothandelsbedrijven. Stichtsekant is direct gelegen aan de A27 en mede daardoor, ook voor XXL warehousing, een uitstekende vestigingsplaats voor logistieke bedrijven. Ook de A6 is binnen 5 minuten bereikbaar en Lelystad Airport.

Logistieke bedrijven

Er zitten veel logistieke bedrijven in Almere. Niet alleen op de Stichtsekant, maar verspreid door de hele stad. Zo vindt u hier PostNL, Van Galen Logistiek, Volvo Group Truck Center en Lidl met grote distributiecentra en opslag- en transportlocaties.