Hogekant

Bedrijventerrein Hogekant is een middelgroot modern en gemengd bedrijventerrein dat uitermate geschikt is voor kleine en middelgrote bedrijven. Deze bedrijven richten zich met name op de lokale en regionale markt. Het terrein wordt collectief beveiligd door de Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Almere.

Het terrein bevindt zich in het stadsdeel Almere Poort, naast de Hogering. Het is het eerste bedrijventerrein in dit stadsdeel dat uitgegeven wordt en het is nog volop in de uitgiftefase.

Opvallend is de Neonweg die al slingerend dwars door het gehele terrein loopt en hierdoor de kavels een wisselende en karakteristieke breedte-dieptemaatvoering biedt. De Neonweg snijdt het terrein voor een deel in een westelijk en oostelijk deelterrein. Ook de busbaan doorsnijdt het terrein, in een zuidelijk en een noordelijk deel.

Bereikbaarheid
Het bedrijventerrein is goed bereikbaar, de A6 is met de auto in 5 minuten te bereiken. Bovendien heeft Hogekant ook zeer goede verbindingen met het openbaar vervoer.

In het kort

  • Locatietype: modern gemengd
  • Totale oppervlakte: 158.856 m2
  • Minimale kavelgrootte: 1.500 m2
  • Milieucategorie 3.2
  • Glasvezelnetwerk aanwezig
  • Deels zichtlocatie Hogering

Werkzaamheden
In 2020 vinden vooral voorbereidende werkzaamheden plaats, zoals bomenkap, omleggen kabels en leidingen, voorbelasting. Vanaf 2021 is de aansluiting Neonweg naar verwachting voor ca. 18 maanden uit het verkeer. Definitieve planning is nog niet bekend. De werkzaamheden zijn te volgen via de website van de provincie. Hier zijn ook nieuwsbrieven, het visueel ontwerp en andere relevante informatie te vinden.

Blauw = Uitgegeven     Groen = Beschikbaar     Oranje = Gereserveerd

Beschikbare bouwkavels

Hogekant heeft nog 92.148 m2 grond in uitgifte. Bekijk het Inrichtingsplan van de Hogekant.

Oppervlakte bouwkavels

1. Vanaf 1.500 m2 Kavelpaspoort
2. 2.683 m2 Kavelpaspoort
4. 5.940 m2 Kavelpaspoort
5. 9.509 m2 Kavelpaspoort
7. 4.663 m2 Kavelpaspoort
8. Vanaf 1.500 m2 Kavelpaspoort

De kavelgrootte is indicatief. Aaneengesloten kavels kunnen in veel gevallen als 1 kavel gekocht worden.

Neem contact op

Overweegt u om uw bedrijf te vestigen op het terrein en heeft u daar een vraag over? Neem contact op met één van onze acquisiteurs.

Sven Wilhelmus
swilhelmus@almere.nl
+31 (0)6 82 45 64 91