Circulaire economie

Almere is één van de koplopers in de regio op circulaire bedrijvigheid. Het is een nichemarkt die de komende jaren sterk gaat groeien. Dit biedt kansen voor Almere om meer werkgelegenheid naar de stad te halen. Er is onderscheid tussen primaire, ondersteunende en indirecte circulaire bedrijvigheid. Primaire bedrijvigheid zorgt dat grondstofkringlopen gesloten worden en vormt de kern van de circulaire economie. Ondersteunende circulaire werkgelegenheid maakt versnelling en opschaling van de hiervoor benoemde primaire circulaire activiteiten mogelijk. Indirecte circulaire werkgelegenheid betreft sectoren die diensten leveren aan primaire en ondersteunende circulaire activiteiten.

© Paul Born

Gratis Circulaire scan

Bent u ondernemer in Almere en bent u geïnteresseerd in circulaire economie? Wist u dat u door het slimmer omgaan met afvalstromen, of het ander inrichten van bedrijfsprocessen vaak ook geld kan besparen? Benieuwd naar de mogelijkheden? Dan is een aanvraag voor een circulaire scan bij het Stimuleringsfonds circulaire bedrijvigheid wellicht iets voor uw bedrijf.

Doe een aanvraag!
© Maarten Feenstra

Stimuleringsfonds

Bent u ondernemer in Almere met een nieuw initiatief op het gebied van circulaire economie? Heeft u echter financiële tegemoetkoming nodig om dit van de grond te krijgen? Dan is een aanvraag bij het Stimuleringsfonds circulaire bedrijvigheid wellicht iets voor uw bedrijf. Ondernemers in Almere kunnen gebruikmaken van cofinanciering voor innovaties.

Lees meer