Ondernemerspitch

Het aanmelden van een idee is niet meer mogelijk. Benieuwd naar de aanmeldingen? Bekijk ze hier.

  Video

  Pak uw podium als ‘corona-proof' ondernemer!

  We proberen in deze gekke tijden te begrijpen wat er gebeurt. En vooral ook in te schatten welke kánsen dit juist kan bieden. De crisis vergt dat we voor nu en de toekomst creatiever worden dan ooit en het hoofd kunnen bieden aan de uitdagingen waar we voor staan. 

  Bedrijven passen alom al hun aanbod en aanpak aan, in reactie op de nieuwe mogelijkheden, verschuiving in prioriteiten en/of waarden en door de snel veranderende omgeving. 

  Hierin zit de maatschappelijke waarde ook van bedrijven: het vermogen om in te spelen op maatschappelijke trends, ook nu tijdens de coronacrisis. Veel van hen leveren al op diverse vlakken een belangrijke bijdrage aan de Almeerse samenleving. Denk - naast het bieden van banen - aan het ontwikkelen van innovaties, duurzame producten of het bijdragen aan lokale leefbaarheid. Essentieel voor de lokale economische vitaliteit en groei! 

  Almere barst van de innovatieve denkers en pioniers in ondernemen. Een aantal van hen willen we vanuit de gemeente Almere maximaal gaan faciliteren in exposure en nuttige verbindingen. En hen zo met kennis en hulp terzijde (laten) staan bij de uitvoering van hun plan. 

  Met deze Ondernemerspitch moedigen wij het ‘corona-proof’ ondernemerschap in onze stad aan, belichten dit en brengen deze ondernemers en andere initiatiefnemers met elkaar in contact.

  Aan wat voor initiatieven denken we?

  Inzendingen mogen individuele initiatieven zijn of gezamenlijke. Het panel selecteert drie beste initiatieven op basis van de volgende criteria:

  • Creatieve, out of the box, snel schaalbare oplossingen met een positieve economische en maatschappelijke impact
  • Bijdragen aan een slim, groen en gezond Almere
  • Daarbij valt ook te denken aan samenwerking met andere ondernemingen.
  • Aan creatieve, out of the box ideeën of oplossingen die snel schaalbaar zijn, met economische en maatschappelijke impact
  • Die bijdragen aan Almere als slimme, groene en gezonde stad binnen de Metropoolregio Amsterdam
  • Denk daarbij ook aan samenwerking hierin met andere ondernemingen

  Waarom deelnemen?

  U maakt kans op gratis exposure, advies en ondersteuning voor uw plan! Daarnaast zal u ook uw collega-ondernemers inspireren. Want:

  • Alle inzendingen worden gepubliceerd op de site van hetkaninalmere.nl.
  • Een professioneel panel kiest de drie beste inzendingen die toegang krijgen tot het brede netwerk van betrokken organisaties en van de jury. En krijgen -waar mogelijk- ondersteuning bij het op weg helpen van hun plan.
  • Maar liefst 10 genomineerden krijgen maximale online exposure via social media van de aangesloten organisaties.

  Jury

  Maaike Veeningen, Wethouder Gemeente Almere

  Jeroen Mustert, CEO HG

  Ali B,  ondernemer, cabaretier en rapper


  Stijn Nijhuis, CEO Enreach

  Ferry Huurman, Directievoorzitter Rabobank Almere


  Annemarie Jorritsma, lid 1ste kamer

  Host

  Danny Frietman, Gemeente Almere

  Meld u nu aan met uw idee!

  Bent of kent u een ondernemer in Almere met creatieve plannen voor het ondernemen in de 1,5 meter-economie? Inzenden van een initiatief of idee kan via het aanmeldformulier tot en met 5 juli a.s. 

  Op donderdag 9 juli van 15.00 – 17.00 uur krijgen, na een voorselectie, 10 ondernemers de kans om hun idee voor de 1,5 meter-economie toe te lichten. De geselecteerde ondernemers worden op maandag 6 juli bekendgemaakt. 

  Meer informatie?

  Heeft u vragen over een eventuele deelname? Neem dan contact op via evenementenez@almere.nl.

  De drie winnaars van Ondernemerspitch Amsterdam

  Partners