Het kan in AlmereNieuwsNieuwsPremière ‘Er was eens een pretpark!…

Première ‘Er was eens een pretpark!’ op 17 april

De nieuwe locatievoorstelling van theatermaker Karlijn Kistemaker gaat 17 april in première in het kantoorgebouw de Beurs in Almere. Er was eens een pretpark! is geïnspireerd op een waargebeurde Almeerse legende. De voorstelling is daarna nog te zien tot en met 28 april.

Het plan om een middeleeuws pretpark te bouwen rondom het onvoltooide kasteel langs de snelweg bij Almere is voorgoed van de baan. Het pretpark zorgde voor veel opschudding en dook constant op in de headlines van de Almeerse media. Jarenlang probeerde de bedenker van het attractiepark vol heksen en trollen zijn droom te verwezenlijken. Het was een zware strijd waarin hij en zijn fantasy volgelingen werden geteisterd door stroperige procedures, geheime investeerders en boze baronnen.

Het wordt tijd dat de gemoederen tot bedaren worden gebracht. Daarom is de OCF ingeschakeld. De Orde der Cultuur Flevoland is een onafhankelijke vertellers organisatie die in actie komt bij de mislukking van een cultureel event. U kunt een OCF-bijeenkomst zien als een collectieve verwerkingsavond. Gezamenlijk gaan we nog één keer de loop der dingen herbeleven. Aan het eind van de avond kunnen alle betrokken partijen deze gebeurtenis met een gerust hart achter zich laten. En dan leeft iedereen natuurlijk nog lang en gelukkig.

De koning van de fantasy zal de avond openen waarna we over gaan op de ontstaansgeschiedenis van het legendarische pretpark. Een vertelling waarin twee partijen tegenover elkaar komen te staan en verwikkeld raken in een discussie over het belang van feiten en de noodzaak van fantasie. Moet je altijd geconfronteerd worden met de keiharde waarheid? Of mag je jezelf ook wel eens verliezen in een verzinsel?

Voor een OCF-bijeenkomst is geen lidmaatschap nodig. Alle geïnteresseerden zijn welkom. De koffie en thee staan klaar. Na afloop is de bar geopend en is er ruimte voor verwondering.

Theatergroep Suburbia vroeg de jonge theatermaker Karlijn Kistemaker om de nieuwe locatievoorstelling in Almere te maken. In Kistemakers werk zijn feit en fictie vaak niet meer van elkaar te onderscheiden. De inspiratiebron voor deze voorstelling is het actuele verhaal over het onvoltooide –echte- pretpark WitchWorld in Almere.
Tekst en regie: Karlijn Kistemaker, spel en muziek: Dorien van Gent, Simon Heijmans, Keez Groenteman, scenografie: Calle de Hoog, techniek: Neal Groot.

De locatievoorstelling Er was eens een pretpark! is zien van 16 tot en met 28 april. De première is woensdag 17 april om 20.30 uur. De locatie is in het kantoorgebouw De Beurs (voorheen Oranjewoud), Wisselweg 1, Almere. De Beurs ligt op 5 minuten loopafstand van het NS station Almere Centrum. Meer informatie over de voorstelling en de kaartverkoop via: www.theatergroepsuburbia.nl.