25 mei 2018

Deze website wordt in opdracht van de gemeente Almere beheerd door de Stichting Almere City Marketing. De gemeente Almere en de Stichting Almere City Marketing zijn samen verwerkingsverantwoordelijken. Voor wat betreft deze privacyverklaring is de gemeente Almere het aanspreekpunt. Je privacy is voor ons van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacywet (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Dit betekent dat je gegevens veilig zijn bij ons en dat wij ze altijd netjes gebruiken. De gemeente Almere heeft een algemene Privacyverklaring. In aanvulling hierop leggen we je in de onderstaande privacyverklaring uit wat we specifiek bij de website www.hetkaninalmere.nl allemaal doen met informatie die we over jou te weten komen.

Als je vragen hebt, of wilt weten wat we precies van jou bijhouden, neem dan contact op met Gemeente Almere.

Verzenden van nieuwsbrieven
Wij hebben een nieuwsbrief en je wordt alleen met je toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees. In de nieuwsbrief lees je nieuwtjes, tips en informatie over onze producten en diensten.

Hiervoor gebruiken wij je e-mailadres en naam. Dit doen wij op basis van je toestemming. Wij bewaren deze informatie totdat je het abonnement opzegt.

Het abonnement op de nieuwsbrief kun je op ieder moment opzeggen. Iedere nieuwsbrief bevat een afmeldlink.

Verstrekken aan derden
Wij werken met bepaalde bedrijven samen, die je hierboven genoemde persoonsgegevens van ons kunnen ontvangen.

We delen gegevens met de volgende partijen, die de gegevens voor eigen marketing zullen gebruiken:

  • Almere City Marketing

Reclame
Wij willen jou graag reclame sturen over aanbiedingen en nieuwe producten of diensten. Dit doen wij:

  • via social media

Je kunt op ieder moment bezwaar maken tegen deze reclame. Je kunt ons blokkeren of de afmeldoptie gebruiken.

 

Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen
Met uitzondering van de hierboven genoemde partijen, geven wij je persoonsgegevens onder geen voorwaarde aan andere bedrijven of instellingen, behalve als wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf).

Je persoonsgegevens worden niet doorgegeven aan landen buiten de EER.

Cookies
Onze website gebruikt cookies. Cookies zijn kleine bestandjes waar we informatie in kunnen opslaan zodat je die niet steeds hoeft in te vullen. Maar we kunnen er ook mee zien dat je ons weer bezoekt.

Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Hierbij zullen we vragen om je akkoord voor het gebruik van deze cookies.

Je kunt via je browser het plaatsen van cookies uitschakelen, maar sommige dingen van onze website werken dan niet goed meer.

Met andere bedrijven die cookies plaatsen hebben wij afspraken gemaakt over het gebruik van de cookies. Toch hebben wij geen volledige controle op wat zij zelf met de cookies doen. Lees dus ook hun privacyverklaringen.

Welke cookies kunnen worden geplaatst?

Wij kunnen functionele, analytische en tracking cookies plaatsen. Functionele cookies zorgen ervoor dat de website goed werkt. Door gebruik te maken van analytische en tracking cookies kunnen wij het verkeer op de website te analyseren, de effectiviteit van advertenties te registreren en te optimaliseren en het surfgedrag over verschillende websites te volgen.

Functioneel
• Sessie cookie. Bewaartermijn: actieve sessie

Analytisch
• Google Analytics. Bewaartermijn: 2 jaar
• Google Analytics. Bewaartermijn: 1 dag
• Google Analytics pixel. Bewaartermijn: actieve sessie

Tracking
• Facebook. Bewaartermijn: 1 dag
• Facebook. Bewaartermijn: actieve sessie
• Facebook. Bewaartermijn: 3 maanden
• Google DoubleClick. Bewaartermijn: 1 jaar
• Google DoubleClick test cookie. Bewaartermijn: 1 dag
• Google pixel. Bewaartermijn: actieve sessie

Wijziging cookiestatement

Deze cookiestatement kan worden gewijzigd. Wij raden je aan om regelmatig te controleren of onze cookiestatement is gewijzigd.

Statistieken
Wij houden statistieken bij over het gebruik van onze website. Met deze statistieken verbeteren we onze website om zo bijvoorbeeld alleen nog relevante informatie te laten zien.

Google Analytics
Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google gesloten. Daarin staan strikte afspraken over wat zij mogen bijhouden. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Wij laten Google de IP-adressen anonimiseren.

Beveiliging
Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Wij zorgen dat je gegevens bij ons goed beveiligd zijn. We passen de beveiliging steeds aan en letten goed op wat er mis kan gaan. Bekijk voor meer informatie de algemene Privacyverklaring van de gemeente.

Hoe lang bewaren we  jouw persoonsgegevens?
We bewaren jouw persoonsgegevens uitsluitend zo lang deze nodig zijn voor de doelen waarvoor ze zijn verzameld of worden gebruikt en/of zolang dit wettelijk is vereist.

Wijzigingen in deze privacyverklaring
Wanneer onze website wijzigt, moeten wij natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen wijzigingen aan je door te geven.

Welke rechten heb je?

Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou hebben, kun je altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder.

Wil je meer weten over jouw rechten en hoe je er gebruik van kunt maken? Kijk dan op de algemene Privacyverklaring van de gemeente.

Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Klacht indienen
Heb je een klacht over de verwerking van jouw persoonsgegevens, neem dan contact op de heer P.M.H. Korremans onze Functionaris Gegevensbescherming via 14 036 of FG@almere.nl. Jouw klacht wordt vertrouwelijk behandeld.

U kunt ook een klacht indienen bij de Nederlandse  privacytoezichthouder,  de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens
Gemeente Almere
Bezoekadres: Stadhuisplein 1, 1315 HR Almere
Postadres: Postbus 200, 1300 AE Almere
info@almere.nl
Tel. 14 036

We hebben ook een online formulier om gebruik te maken van een van je privacyrechten. Bijvoorbeeld als je wilt weten welke persoonsgegevens we van je hebben.