Onderwijs is voor Almere als ontwikkelende stad erg belangrijk. De kwaliteit van de scholen in Almere is erg hoog, waardoor jij of jouw kind goed worden opgeleid. Dit geldt voor zowel de hogescholen, als de basis- en middelbare scholen. Een goede scholing is van belang voor jouw eigen toekomst, maar ook voor Almere als groeiende stad. Dit is de reden dat wij veel tijd en aandacht besteden aan het onderwijs.


Basisonderwijs

Altijd spannend, de eerste schooldag van jouw kind. Het aanbod van basisscholen in Almere is erg groot, waardoor jij een juiste keuze kunt maken. Er zijn openbare scholen die voor iedereen toegankelijk zijn en bijzondere scholen waar lessen worden gegeven vanuit een bepaalde geloofsovertuiging  of godsdienst. Zo zijn er bijvoorbeeld protestants-christelijke, rooms-katholieke, islamitische, hindoeïstische en vrijescholen. Daarnaast zijn er scholen in Almere die lesgeven vanuit een bepaalde onderwijstheorie, zoals Dalton, Montessori of Jenaplan.

Lees meer over basisonderwijs in Almere

Middelbaar onderwijs

Het aanbod van middelbare scholen in Almere is breed. Almere heeft namelijk veel verschillende scholengemeenschappen. Deze bieden onderwijs aan op vmbo-, havo- en vwo-niveau. Ieder stadsdeel heeft minimaal één scholengemeenschap, waardoor jij of jouw kind niet ver hoeft te reizen. Er zijn algemene scholen, maar ook speciale middelbare scholen in Almere. Zo is er de International School, waar vwo-onderwijs in het Engels wordt gegeven. Maar ook voor minder goed lerende leerlingen zijn er speciale scholen, zoals PrO Almere.

Lees meer over middelbaar onderwijs in Almere

Studeren in Almere

Almere is sinds kort een studentenstad, waar steeds meer studenten binnen én buiten Almere komen studeren. Er zijn twee hogescholen: Windesheim Flevoland en CAH Vilentum. Windesheim Flevoland biedt ruim 20 verschillende opleidingen aan van verschillende thema’s, van economie tot verpleegkunde. CAH Vilentum is een agrarische hbo instelling gericht op management, dier, voedsel en groene ruimte. Als student is er in Almere veel te beleven en zal je zeker geen spijt krijgen van de keuze voor Almere.

Lees meer over studeren in Almere