Of je kan studeren in Almere? Echt wel! Almere is zich als jonge stad aan het profileren als een echte studentenstad. Met de twee grote hogescholen Windesheim Flevoland en Aeres Hogeschool, de campagne StudentInAlmere en de studentenverenigingen is studeren in Almere echt de moeite waard! Ben je benieuwd naar studentenstad Almere? Kom dan zeker eens langs!


Aeres Hogeschool

Aeres Hogeschool is geworteld in het agrarisch en educatief hoger onderwijs. Zij richten zich op onderwijs, onderzoek en het delen en toepasbaar maken van kennis. Zo draagt Aeres Hogeschool bij aan de ontwikkeling van toekomstgerichte, innovatieve professionals.

cah vilentum almere

 

Windesheim Flevoland

Windesheim in Almere

Hogeschool Windesheim in Almere bevindt zich midden in het centrum van Almere. Je kunt er een breed scala aan hbo-opleidingen volgen. Wil jij een baan op hbo-niveau, maar vind je vier jaar studeren te lang? Dan is een tweejarige Associate degree-opleiding misschien iets voor jou. Ook voor een deeltijdstudie kun je op de hogeschool terecht. Windesheim Flevoland is een kleinschalige, persoonlijke hogeschool. Daarnaast staat de beroepspraktijk centraal. Je werkt tijdens je studie samen met bedrijven en instellingen in de regio. Bijna de helft van je studiepunten verdien je met praktijkopdrachten en Comakerships. Dit betekent dat je je studie met een waardevol hbo-diploma én een goed gevuld CV afsluit; de beste startpositie op de arbeidsmarkt.


ROC Flevoland

ROC Flevoland is een mbo college, gevestigd in Almere Buiten en Almere Stad. Deze school biedt meer dan 100 verschillende opleidingen aan in diverse richtingen. Er is dus altijd een opleiding die aansluit bij jouw interesses en talenten. Jij kiest de opleiding die bij jou past en wij zorgen voor de juiste aandacht en ondersteuning. Zo worden jouw mogelijkheden vergroot voor een vervolgopleiding of voor een baan waar je blij van wordt. Studeren in Almere op mbo niveau is goed verzorgd, mede dankzij ROC Flevoland.

Studeren in Almere ROC Flevoland

 

roc top almere

ROC TOP

Bij ROC TOP Almere volgen zo’n 320 studenten een middelbare beroepsopleiding. Uitdagend onderwijs in de sectoren Marketing, Communicatie en Evenementenorganisatie, Handel, Financiële Administratie, Secretarieel en Zorg en Welzijn. Deze uitdagende opleidingen zijn TOP opleidingen. Bij ROC TOP leer je door praktische lessen en in de praktijk zelf. TOP staat namelijk voor: Theorie Ontmoet Praktijk.

 


Aeres mbo

Aeres MBO Almere is een unieke mbo school in Flevoland met mbo opleidingen die stad en natuur verbindt. Zij bieden meerdere mbo opleidingen in het groen met brede uitstroommogelijkheden. De verbinding stad en natuur komt terug binnen veel opdrachten, projecten, activiteiten en praktijklocaties van de opleidingen van Aeres mbo.

groenhorst almere
Student in almere

StudentInAlmere

StudentInAlmere is een campagne met een team van enthousiaste Almeerse studenten. Zij organiseren leuke activiteiten voor studenten om het studeren in Almere levendiger en aantrekkelijker te maken. Daarnaast hebben zij ook een informatieve rol. Zo geven zij informatie over huisvesting, studietips en houden zij de studenten op de hoogte van vacatures. Wil je meer weten? Kijk dan op de Facebookpagina van StudentInAlmere!