Of je kan studeren in Almere? Echt wel! Almere is zich als jonge stad aan het profileren als een echte studentenstad. Met de twee grote hogescholen Windesheim Flevoland en CAH Vilentum, de campagne StudentInAlmere en de studentenverenigingen is studeren in Almere echt de moeite waard! Ben je benieuwd naar studentenstad Almere? Kom dan zeker eens langs!


CAH Vilentum

CAH Vilentum is de hogeschool van natuur en duurzaamheid. Dagelijks houden zij zich bezig met vragen die bij verstedelijking horen. Almere is daarmee een ‘living lab’ voor haar studies en het onderzoek. Met de komst van de Floriade in 2022 is er komende jaren voldoende te doen rond duurzame stedelijke ontwikkeling. CAH Vilentum is kleinschalig, waardoor iedereen elkaar kent en ook de docenten veel aandacht kunnen besteden aan de studenten.

cah vilentum almere

 

Studeren in Almere Windesheim

Windesheim Flevoland

Wil je studeren aan Windesheim Flevoland? Dat kan! Windesheim Flevoland bestaat pas net, maar is de laatste paar jaar flink gegroeid. De hogeschool bevindt zich midden in het centrum en biedt ruim 20 verschillende opleidingen aan van verschillende thema’s, van economie tot verpleegkunde. Studeren op Windesheim Flevoland betekent kleinschalig, praktijkgericht en innovatief. Je werkt tijdens je studie namelijk samen met ondernemers, bedrijven en instellingen in de regio. Bijna de helft van je studiepunten verdien je met praktijkopdrachten en Comakerships.

 


ROC Flevoland

ROC Flevoland is een mbo college, gevestigd in Almere Buiten en Almere Stad. Deze school biedt meer dan 100 verschillende opleidingen aan in diverse richtingen. Er is dus altijd een opleiding die aansluit bij jouw interesses en talenten. Jij kiest de opleiding die bij jou past en wij zorgen voor de juiste aandacht en ondersteuning. Zo worden jouw mogelijkheden vergroot voor een vervolgopleiding of voor een baan waar je blij van wordt. Studeren in Almere op mbo niveau is goed verzorgd, mede dankzij ROC Flevoland.

Studeren in Almere ROC Flevoland

 

roc top almere

ROC TOP

Bij ROC TOP Almere volgen zo’n 320 studenten een middelbare beroepsopleiding. Uitdagend onderwijs in de sectoren Marketing, Communicatie en Evenementenorganisatie, Handel, Financiële Administratie, Secretarieel en Zorg en Welzijn. Deze uitdagende opleidingen zijn TOP opleidingen. Bij ROC TOP leer je door praktische lessen en in de praktijk zelf. TOP staat namelijk voor: Theorie Ontmoet Praktijk.

 


Groenhorst Almere

Groenhorst Almere is uniek binnen Flevoland en omstreken. Ondanks dat het een relatief kleine school is, biedt het de mogelijkheid om een groen gerelateerde vmbo- en mbo-opleiding te volgen onder één dak en op verschillende niveaus. De opleidingen die momenteel worden aangeboden op het mbo zijn: Toegepaste Biologie, Dierverzorging, Paardensport en -houderij, Groene Ruimte, Bloemist, en Bloem en Groen Stylist.

groenhorst almere

 

Student in almere

Student in Almere

StudentInAlmere is een campagne met een team van enthousiaste Almeerse studenten. Zij organiseren leuke activiteiten voor studenten om het studeren in Almere levendiger en aantrekkelijker te maken. Daarnaast hebben zij ook een informatieve rol. Zo geven zij informatie over huisvesting, studietips en houden zij de studenten op de hoogte van vacatures. Wil je meer weten? Kijk dan op de Facebookpagina van StudentInAlmere!