Het kan in AlmereNieuwsVrije tijdEvenementenSculpturen- en Streetartfestival

Sculpturen- en Streetartfestival

Bewonder de mooiste kunst op straat in het centrum van Almere. In het weekend van 22 en 23 oktober vindt het Sculpturen- en Streetartfestival plaats. Het thema van dit jaar is ‘Sprookjes’. Het hele weekend maken kunstenaars tussen 12.00 en 17.00 uur de mooiste sculpturen van ijs, hout, zand en mergel. Daarnaast worden de straten onder handen genomen door internationale streetpainters, waardoor het wandelen in de stad een echte beleving wordt.

Hele boomstammen veranderen met behulp van een kettingzaag in wonderschone beelden en ruige ijsblokken worden met zaag en priem bewerkt tot kunstzinnige figuren. Op het Stationsplein komen bekende sprookjes tot leven uit zand en ijs. Op het Forum wordt gewerkt met ijs, mergel en hout. Uit mergel worden heksen, trollen en kabouters getoverd en kunnen de kleinste bezoekers deelnemen aan een workshop mergel bewerken. Op zondag is er op het Stadhuisplein een demonstratie houtcarving. Uit hout ontstaan dwergen en verschillende dieren uit het bos. Op het Forum en Stationsplein staan ijsblokken met gekleurde munten. Wie raadt hoeveel munten er in een blok ijs zitten, maakt kans op leuke prijzen.

Streetartists uit Italië, Duitsland, Frankrijk en Bosnië maken de meest fantastische 3Dpaintings op De Diagonaal en in de Schutterstraat. Daarnaast is er op zaterdag en zondag een “pop-up art store” in de glazen kiosk in de Schutterstraat, waar de internationaal bekende Ramon Bruin live aan het werk te zien is. Bruin maakt ‘optisch illusionisme’, ofwel tweedimensionale tekeningen die zo gemaakt zijn dat het net lijkt of ze uit het papier komen. Op zondag wordt er op het Stadhuisplein voor en door kinderen een mega stoepkrijttekening gemaakt in samenwerking met het Jeugdcultuurfonds Almere. Ook is er een workshop graffiti spuiten.

Door de bijzondere combinatie van sculpturen en streetart is dit een weekend waar je zeker bij moet zijn! Kom met eigen ogen bewonderen hoe Almere Centrum dit weekend verandert in een bijzonder sprookjesdecor!

Meer info: www.almerecentrum.nl/sculpturen