Het kan in AlmereNieuwsNieuwsSinterklaas komt aan in Almere

Sinterklaas komt aan in Almere

Nog een paar nachtjes slapen en het is het zover! Zaterdag 17 november komt Sinterklaas weer aan in Almere. Vanaf 10.30 uur zijn vele Pieten druk aan de slag om de Havenkom tiptop in orde te maken. Met niet te veel tegenwind vaart Sinterklaas om 11.30 uur binnen op een vloot van botters en aken. ’s Middag vertrekt Sinterklaas naar Almere Centrum voor een vrolijke Sintparade van het de Esplanade naar het Stationsplein. Een week later op 24 november bezoekt de Goedheiligman het centrum van Almere Buiten.

Intocht van Sinterklaas in Haven
Zaterdag 17 november komt de Sint aan in Almere Haven. Vanaf 10.30 uur zijn vele Pieten druk aan de slag om de Havenkom tiptop in orde te maken. Met niet te veel tegenwind vaart Sinterklaas om 11.30 uur binnen op een vloot van botters en aken. Na de optocht in de Havenkom rijdt hij naar de Markt. De intocht wordt daar om 12.45 uur feestelijk afgesloten, voor de deur van Corrosia.

Sintparade in Centrum
Sinterklaas komt naar ook Almere Centrum! Op zaterdag 17 november komt hij aan tijdens de Sintparade en dan begint het feest! Het podiumprogramma op de Esplanade begint om 14.15 uur. Sinterklaas en zijn pieten komen rond 15.00 uur aan via het Weerwater aan op de Esplanade en zal hier met alle kindjes een handje schudden. Zijn weg vervolgt hij naar het podium op de Esplanade en het podium op het Forum. Daarna vertrekken ze in een parade richting het Stadhuisplein.

Sint in Almere Buiten
Ook dit jaar komt Sinterklaas naar Almere Buiten Centrum. Dit jaar start de intocht vanaf het Globeplein met een spetterend podiumprogramma! Sinterklaas zal worden onthaald op het Globeplein door spreekstalmeester Jonathan Baij en Wethouder Hilde van Garderen. Sinterklaas komt net als elk jaar niet alleen. Vergezeld door meer dan 75 Pieterbazen en zijn eigen Zwitserse Garde en natuurlijk is Amerigo er ook weer bij! Bezoekers kunnen genieten van heel veel muziek en optredens van verschillende Pietenbands en een dansshow door Dansstudio Yvette!

Het programma start om 11.30 uur op het Globeplein. Om 12.00 uur komt Sinterklaas aan op het grote podium. Om 12.15 uur start de jaarlijkse Sinterklaas Optocht met zijn paard Amerigo door Almere Buiten Centrum. In DoeMere doet Sinterklaas zijn jaarlijkse ronde. Het programma gaat om 14.00 uur verder vanaf Restaurant Breed richting het Globeplein. De Intocht van Sinterklaas eindigt rond 15.00 uur weer op het Globeplein! Kom dus ook kijken naar de grote Sinterklaas Optocht op zaterdag 24 november in Almere Buiten Centrum!

Kijk voor het actuele programma en alle overige Sinterklaasactiviteiten in de stad op www.sinterklaasinalmere.nl

Foto: Fred Rotgans