Het kan in AlmereNieuwsNieuwsSinterklaas komt aan in Almere

Sinterklaas komt aan in Almere

Nog een paar nachtjes slapen en het is het zover! Dan komt Sinterklaas weer aan in Almere. Op zaterdag 12 november vaart Sinterklaas met al zijn Pieten om 11.30 uur op een vloot van botters en aken de Havenkom van Almere Haven binnen en wordt hij verwelkomd door burgemeester Franc Weerwind. ’s Middag vertrekt Sinterklaas naar Almere Centrum voor een vrolijke Sintparade van het Stationsplein naar het Forum. Een week later bezoekt de Goedheiligman de winkels in Almere Buiten.

Intocht van Sinterklaas in Haven
Op zaterdag 12 november komt Sinterklaas aan in de havenkom van Almere Haven. Om 10.30 uur begint het programma. Sinterklaas en zijn Pieten worden rond 11.30 uur op een vloot van botters en aken verwacht en door de burgemeester ontvangen. Rond 12.45 uur gaat het programma op de Markt van start met het Groot Almeers Sinterklaaskoor en het overhandigen van de slaapkamersleutel van Sint in Corrosia. Het programma op de Markt duurt tot 13.00 uur. Het kan druk worden in Almere Haven tijdens de intocht. De organisatie raadt bezoekers daarom aan zoveel mogelijk op de fiets of met de bus te komen.

Sintparade in Centrum
Op zaterdagmiddag 12 november bezoekt Sinterklaas Almere Centrum voor de Sintparade. Om 14.30 uur start het voorprogramma op het Stationsplein met muziek- en uitdeelpieten. Om 15.00 uur komt Sinterklaas aan op het Stationsplein, waar hij de Kindertrein neemt naar het Forum via de Stationsstraat, het Stadhuisplein en De Diagonaal. De stoet bestaat uit Sint en heel veel Pieten, een Pietenband en dixielandorkest, een draaiorgel en Segwaypieten. Deze vrolijke, bonte parade komt om 15.50 uur aan op het Forum. Hier krijgt Sinterklaas om 16.00 uur een swingend welkom met zang en dans en een welkomstwoordje van wethouder Mark Pol. Natuurlijk neemt Sinterklaas ook tekeningen in ontvangst. Het programma is rond 16.30 uur afgelopen.

Sint in Almere Buiten
Op zaterdag 19 november komt Sinterklaas aan in Almere Buiten. Vanaf 12.00 uur maakt hij met zijn Pieten een rondrit door het hele centrum. Na zijn bezoek aan Doemere gaat hij vanaf 13.00 uur naar Buitenmere, via het Noordeindeplein naar het Globeplein. Kinderen kunnen die dag hun Pietendiploma halen en ontvangen een cadeautje van Sinterklaas bij de Pop Up Lounge in Doemere (naast de Kwantum).

Kleurplatenactie van VVV Almere
Kinderen kunnen via www.sinterklaasinalmere.nl een kleurplaat downloaden en deze zo mooi mogelijk versieren. Wie de tekening t/m zondag 27 november inlevert bij VVV Almere (adres: De Diagonaal 199) maakt kans op leuke prijzen. Woensdagmiddag 30 november tussen 15.00 en 16.00 uur komt Sinterklaas met zijn Pieten langs bij de VVV voor de prijsuitreiking. Alle kinderen mogen met Sinterklaas op de foto.

Kijk voor het actuele programma en alle overige Sinterklaasactiviteiten in de stad op www.sinterklaasinalmere.nl