Het kan in AlmereNieuwsVrije tijdEvenementenSpectaculaire gratis buitenvoorstel…

Spectaculaire gratis buitenvoorstelling door Theater Gajes in Almere Centrum

Theater Gajes met Agora Phobia

Bezoekers aan Almere Centrum kunnen op zaterdagavond 7 oktober gratis genieten van spectaculair buitentheater in Almere Centrum. Van 20.15 tot 21.15 uur speelt Theater Gajes ‘Agora Phobia’, dat gaat over de hoge verwachtingen van een groots bouwproject, waarbij de hoofdrol is weggelegd voor een plein dat toe is aan een grote opknapbeurt. Maar of de bouwplannen tot een goed einde worden gebracht, is nog maar de vraag… Wie het antwoord op die vraag wil weten, is van harte welkom bij deze openluchtvoorstelling op de Esplanade in Almere Centrum. Het publiek kijkt niet alleen naar de voorstelling, maar zit er midden in. Dat zorgt voor een unieke beleving. 

‘Nog niet eerder was zo´n grote buitenvoorstelling gratis te bewonderen op de Esplanade in het centrum van Almere’, aldus Martin Ort, directeur van de Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere. ‘De voorstelling van Theater Gajes is gratis toegankelijk voor iedereen en een mooie afsluiting van het evenementenseizoen 2017, dat begon met de Landelijke Veiligheidsdag en werd gevolgd door onder meer het Bevrijdingsfestival, de Almere City Run, kinderactiviteiten in de zomer, het Terrassenfestival, Stadstuinenfestival, de Challenge Almere-Amsterdam en de Midland Classic Show.’

Sinds dit jaar zijn alle partijen in Almere Centrum, van vastgoedondernemers en de gemeente Almere tot Almere City Marketing en de Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere, bezig met de vraag hoe de Esplanade en het Weerwater nóg mooier gemaakt kunnen worden, zodat het onmisbare onderdelen van de stad gaan worden. De Esplanade en het Weerwater moeten in de nabije toekomst dé plek worden om te recreëren middenin het centrum. Ook komen er veel meer activiteiten op en rond het Weerwater en de Esplanade. De eerste activiteiten vonden afgelopen jaar al plaats. Het thema van de buitenvoorstelling ‘Agora Fobia’ is zeer toepasselijk gezien de toekomstige ontwikkeling en programmering van het Weerwatergebied.

Meer info: www.almerecentrum.nl