Het kan in AlmereStadsdelenHet gastvrije Almere Haven

Eenmaal in Almere Haven, nooit meer weg. Dat is al 40 jaar de ongeschreven regel onder eigen inwoners. Zij noemen zich niet voor niets Havenaren en deze verbintenis is terug te vinden in het ‘dorpse’ karakter van dit stadsdeel. De ruim opgezette wijken in het groen ogen dorps met ontelbare hofjes. Hier is Almere begonnen als de ideale en betaalbare woonomgeving voor gezinnen die de ‘drukke stad’ wilden ontvluchten. Maar Almere Haven is inmiddels ook de plek waar hedendaagse woonwensen werkelijkheid worden.


Wonen in Almere Haven

Het oudste stadsdeel van Almere is erg divers. Je kunt je eigen huis bouwen in Overgooi of De Laren of op zoek gaan naar jouw favoriete huis. Ook is het aanbod van huurhuizen groot. Ga nu op zoek naar jouw droomhuis en kom naar het gezellige Almere Haven.

Voor ieder wat wils

voorzieningen almere haven nieuwbouw
Almere Haven

Prachtige woonwijken

In de wijk De Laren bouwen Almeerders letterlijk het huis van hun dromen, prachtig gelegen aan het Gooimeer. Wonen met Gooische allure kan in Overgooi, waar op zeer ruime kavels grootse villa’s zijn gebouwd. Je hebt ook gezellige straatjes die het echte dorpsgevoel creëren.

Van Gooische allure tot gezellig dorpsgevoel!


De Havenkom

De Havenkom is de culinaire hotspot met gezellige terrassen en leuke restaurants. De één is gevestigd in een voormalig Veerhuis, de ander in een passantenverblijf van de havenmeester en weer een andere in een oud binnenvaartschip. De keuze aan restaurants is groot: van Aziatisch tot Italiaans of Texels en van grandcafé of pannenkoekenrestaurant tot culinaire hoogstandjes en Michelinsterwaardig. Vooral in de zomer bruist de Havenkom van gezelligheid en is de keuze aan heerlijke terrassen enorm. Vlak achter de Havenkom liggen de winkelstraten met een unieke mix van specialiteitenwinkels en kleine familiezaken.

Kom naar de sfeervolle havenkom!

Evenementen Almere Haven Festival

Boot Almere Haven

Almere Haven Festival

Ieder eerste weekend van september wordt de Havenkom omgetoverd tot evenemententerrein. Dan vindt het jaarlijkse festival plaats en kun je drie dagen lang genieten van muziek, botters en bootjes, lekker eten, straattheater kunst, brocante en antiek.

Almeerders, maar ook mensen buiten Almere bezoeken jaarlijks dit evenement. Kortom, een weekend vol gezelligheid met optredens, hapjes, drankjes en nog veel meer!

Ben jij er ook bij?


Gooimeer

Er is altijd wel ergens een mooi plekje aan het water met vrij uitzicht op het Gooimeer of de bootjes in de haven. Watersportliefhebbers hebben de keuze uit twee jachthavens. De sluis in de Havenkom geeft toegang tot de Lange Wetering en de Hoge Vaart. Het bijzondere is dat je in Almere altijd vijf meter onder zeeniveau vaart op de bodem van de voormalige Zuiderzee.

Vaar op het prachtige Gooimeer!

Dagje uit Almere boten haddock
Bossen Almere Haven

Bosrijke omgeving

De bossen in Haven zijn inmiddels prachtig volgroeid. Wie houdt van actieve uitjes probeert één van de mountainbike- of skeelerroutes uit.  Of start je wandeling bij Het Eksternest en wandel heerlijk door het Vroege Vogelbos, Kromslootpark en het Beginbos. Na afloop geniet je bij het Eksternest van de lekkerste koffie, thee of een ander drankje met heerlijke huisgemaakte appeltaart of speciaal belegde broodjes. Voor de beleving van je helemaal zen voelen en volledig tot rust komen, moet je bij Thermen la Mer zijn, de luxueuze day spa verscholen in de bossen.

Geniet van de bosrijke omgeving!

Deze personen wonen in Almere Haven