Het kan in AlmereStadsdelenHet verrassende Almere Poort

Door de prachtige ligging van Almere Poort, aan het water en het bos, kun je er verrassend wonen. Je kunt in dit stadsdeel niet alleen woningen huren en kopen, het is ook de grootste zelfbouwwijk van Nederland waar geen huis hetzelfde is. Het Homeruskwartier in Almere Poort is namelijk bijna volledig door de inwoners zelf gebouwd. Daarnaast kun je prachtig wonen in DUIN met uitzicht op het Almeerderstrand en de jachthaven.


Wonen in Almere Poort

Almere Poort is de grootste zelfbouwwijk van Nederland waar geen huis hetzelfde is. Het Homeruskwartier in Almere Poort is namelijk bijna volledig door de inwoners zelf gebouwd. Wil je je eigen droomhuis bouwen? Ga dan naar Almere Poort. Daarnaast zijn er ook meerdere nieuwbouwprojecten.

Laat je verrassen

Duin Almere Poort

Almere Poort gezin


In Almere Poort heb je alles!

Naast wooncomfort heeft Almere Poort nog veel meer te bieden. Je hebt namelijk alle voorzieningen in de buurt. Voor je boodschappen, zoals verse kaars, brood en noten kun je terecht bij de Homerusmarkt. Deze overdekte markt ligt middenin het Homeruspark en telt 41 units met allemaal verschillende ondernemers met dagelijkse marktproducten. Ook voor een heerlijke lunch kun je bij de markt terecht.

Verder kun je op meerdere plekken terecht om te dineren of een bakje koffie te drinken. Daarnaast is het Almeerderstrand dichtbij en kun je lekker uitwaaien.

Kom en beleef het verrassende Almere Poort!


Sporten in Almere Poort

Ook sportliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Almere Poort. Menig hardlopers en fietsers zijn te vinden bij het aangelegen Pampushout en vervolgen hun route naar het strand. Er zijn zelfs speciale ruiterroutes in het Pampushout voor paard eigenaren. Watersporters kunnen terecht bij Marina Muiderzand. Op en rond deze jachthaven zijn er veel mogelijkheden voor jong en oud om een leuke dag te beleven.

Vanuit Marina Muiderzand kun je een zeilbootje huren of kanoën. Strandbad Duin ligt op steenworp afstand waarvandaan gezwommen kan worden in het IJmeer. Het is tevens mogelijk om bij deze jachthaven gebruik te maken van de winterstalling en er worden regelmatig evenementen georganiseerd.

Kom sporten in Almere Poort!

Zeilen Marina Muiderzand
Almere Poort zwemmen
Kust Almere Poort

Bereikbaarheid

Almere Poort wordt ook wel ‘Strandstad van de Randstad’ genoemd, omdat het stadsdeel gelegen ligt aan de A6, vlakbij Amsterdam en ‘t Gooi. Via NS-station Almere Poort ben je binnen 20 minuten op Amsterdam Centraal.

De ideale locatie!

Deze personen wonen in Almere Poort