Het kan in AlmereStadsdelenHet centrale Almere Stad

Almere Stad combineert de voordelen van wonen in een ruime, groene omgeving met de gemakken van de stad in de nabijheid. Hier genieten veel inwoners van een mooie mix: een goed bereikbaar en compleet centrum als hart van het stadsdeel, drie stations aan de Hanzelijn gecombineerd met ruim opgezette wijken met veel water en groen. Door de verschillende bouwperioden is een diversiteit aan wijken ontstaan, met voor elk wat wils. Van stedelijk wonen in Almere Centrum, of daar dicht tegenaan, tot ruim en rustig zelf bouwen in de Noorderplassen. De vele sportlocaties, ruime keuze uit verschillende onderwijsvormen en een groot winkelaanbod maken Almere Stad tot een complete woonplek.


Wonen in Almere Stad

Almere Stad is veelzijdig. Wonen aan het water in Noorderplassen of dichtbij het centrum, de keuze is aan jou. In Noorderplassen is het mogelijk om je eigen huis  te bouwen. Daarnaast zijn er in dit centrale stadsdeel veel nieuwbouwprojecten waar je binnenkort kunt wonen. Bekijk ook het actuele koop– of huuraanbod.

Centraal wonen

Wonen aan het water
Noorderplassen nieuwbouw

Noorderplassen

Aan de noordkant van Almere Stad vind je de Noorderplassen, een prachtig natuurgebied met mooie eilandjes met namen als het Zeeroverseiland, Pirateneiland, Muiterseiland en Schateiland. Hier kun je heerlijk picknicken, barbecueën en zwemmen. Ook zijn er vogelkijkhutten, strandjes voor een heerlijk vakantiegevoel en een watersportvereniging met restaurant en aanlegsteiger. Breng ook eens een bezoek aan restaurant Boathouse, waar je zomers op het terras heerlijk kunt genieten van de mooiste zonsondergangen en in de winter lekker warm bij de open haard zit. Of huur er een barbecuedonut voor een gezellig etentje op het water.

Bezoek de waterrijke Noorderplassen!


Groene, rustgevende parken

Het grootste park van Almere Stad is het Beatrixpark met een kinderboerderij, speeltuin, midgetgolfbaan en een lange aanlegsteiger. Daarnaast zijn er nog vele andere parken waar je terecht kunt voor een mooie wandeling.

Almere houdt van groen!

Weerwater Centrum Almere

Lepelaarsplassen


Lepelaarplassen

Iets noordelijker in Almere Stad liggen de Lepelaarplassen, een beschermd natuurgebied dat is ontstaan na het droogvallen van Flevoland. Nu is het een goed ontwikkeld kleimoeras met veel moerasvogels en een aalscholverkolonie. Eén van de onderdelen, de Natte Graslanden, is het broedgebied van weidevogels en eenden. Veel informatie over dit gebied vind je in bezoekerscentrum De Trekvogel, dat ieder weekend, tijdens alle schoolvakanties en in de maanden juli, augustus en september elke dag geopend is voor publiek. Hier vlakbij ligt ook het gemaal De Blocq van Kuffeler, dat zuidelijk Flevoland drooghoudt en qua opvoerhoogte en capaciteit het grootste gemaal van Europa is.

Almere houdt van natuur!


Het Weerwater

Aan de zuidkant van Almere Stad ligt het Weerwater met jachthaven Haddock, restaurant View en waterski- en wakeboardcentrum Cable Park Almere. De jachthaven heeft zo’n vierhonderd ligplaatsen en een gezellig restaurant met een terras aan het water en prachtig uitzicht op de jachthaven.

Bij Cablepark Almere kun je leren waterskiën en wakeboarden. Het is een sensationele belevenis voor zowel beginners als gevorderden. Wie graag een hapje wil eten met prachtig uitzicht op de skyline van Almere gaat naar restaurant View. De kaart is wisselend en gevarieerd en het is hier net alsof je een heerlijk dagje aan het strand doorbrengt. Wist je trouwens dat Renate Dorresteins laatste boek ‘Weerwater’ heet? Zij schreef het tijdens haar verblijf in de stad.

Beleef het Weerwater!

Cable baan Almere

Almere Stad skyline

Almere Centrum stad

Almere Centrum


Almere Centrum

In het centrum van Almere vind je bijzondere lokale, nationale en internationale merken als Primark, Hudsons Bay, ZARA, Rituals, Bever, Superdry, en Media Markt. Met ruim vierhonderd winkels waan je je in een luxe oord met brede straten en grote, ruim opgezette winkels en gezellige speciaalzaken. De winkels in Almere Centrum zijn hier zeven dagen per week geopend. De bijzondere ontwerpen van internationale architecten als Rem Koolhaas maakt een bezoek aan het centrum meer dan waard.

Naast winkels vind je er ook een schouwburg, ontworpen door de bekende architecten Kazuyo Sejima en Ryue Nishizawa van het Japanse architectenbureau SANAA. Aan het Forum ligt de megabioscoop Kinepolis Almere met 8 zalen en 2247 stoelen en altijd de nieuwste films. Bij Veiligheidsmuseum PIT ontdek je als bezoeker hoe belangrijk het werk van hulpverleners is en bewonder je oude brandweerauto’s en politiewagens.

Almere Centrum heeft twee grote horecapleinen, de Grote Markt en het Belfort. Een kleiner horecaplein is het Stationsplein. Op deze pleinen vind je gezellige horecazaken waar je kunt genieten van lekkere koffie in hippe koffietentjes of lekker kunt lunchen bij één van de vele broodjeszaken. Je vindt er ruim veertig restaurants waar je sfeervol dineert. Ook zijn er gezellige cafés, hippe disco’s en mooie popzalen. In Almere Stad is er genoeg te doen!

Ontdek de grote merken in Almere Centrum!

 

Deze personen wonen in Almere Stad