Het kan in AlmereNieuwsVrije tijdEvenementenStart kaartverkoop GROW Festival…

Start kaartverkoop GROW Festival en bekendmaking line-up

grow festival

De eerste editie van het GROW Festival was erg succesvol, wat betekent dat het festival ook deze zomer week neerstrijkt in Almere. Op 24 juni maakt het onbewoonde eiland Utopia plaats voor een hoogwaardig programma aan diverse muziekstijlen. Hiphop en elektronische muziek én de slimste innovaties voor een groenere toekomst staat centraal. Met optredens van o.a. Hef & Crooks, Yung Nnelg en Bokoesam maakt GROW het eerste deel van de veelbelovende festivalline-up bekend. Early bird tickets zijn vanaf nu te koop.

Progressieve line-up
Drie stages aan hiphop en elektronische live acts en dj’s; GROW tilt het muziekprogramma dit jaar naar een hoger niveau. Inmiddels bevestigd zijn boegbeeld van de straatrap Hef, samen met zijn getalenteerde broertje Crooks. Yung Nnelg, bestempeld als dé belofte van 2017. Bokoesam, die de afgelopen jaren zowel solo als in de collectieven, New Wave en Veldentaal, furore maakte. Kevin a.k.a. Mr. Slowflow, door sommigen ‘de enige harde witte rapper in ons land’ genoemd. Ook het buitenland is vertegenwoordigd met Hamza Saucegod (BE) en Daniel OG (UK). Én veelbelovende opkomende artiesten als Kid de Blits, GHQST, Meru, Leafs, Tads Thots, Lo-fi Le-vi en Larry Appiah bezetten de stage. Sir OJ, Luc en Dj Abstract – onlangs uitgeroepen tot beste dj in Nederland – nemen plaats achter de decks. Nieuwe namen worden nog bekendgemaakt.

Making green look gold
Maar verwacht niet het zoveelste muziekfestival; GROW is er om te experimenteren, ontdekken en beleven. Daarom brengt het festival voor de nieuwsgierige wezens onder ons een tof inhoudelijk programma. Tussen het dansen en relaxen door prikkel je je brein met opmerkelijke, grappige en slimme innovaties voor een groenere wereld. Zo plaatst Plastic Whale bijvoorbeeld een waste bakery, die van petflesdoppen skateboards, frisbees en boten maakt. Hiermee kaart GROW op een begrijpelijke manier circulariteit aan. Zodoende betrekt de organisatie bezoekers op een frisse manier bij duurzame thema’s.

GROW zoekt programmascouts
GROW Festival wil programmeurs in spé de kans geven om hun talent te ontwikkelen. Hoe kan dat beter dan door mee te werken aan de line-up voor GROW Festival 2017? Onze programmeur Ghamte leert je de kneepjes van het vak; je bezoekt verschillende hiphopacts (uiteraard op onze kosten), beoordeelt deze en bespreekt je bevindingen. Zo ben jij van doorslaggevende invloed op ons muziekprogramma! Lijkt dit je tof? Wacht niet langer en stuur een korte motivatie naar martsen@growfestival.nl! Wie weet ben jij straks onderdeel van het festivalteam.

Op een onbewoond eiland…
Feesten doet GROW op een prachtige, onontdekte plek in Almere: Utopia Eiland. Het toonbeeld van urban meets nature; weelderig en groen, met uitzicht op de skyline van de stad! Het eiland wordt de komende jaren doorontwikkeld als broedplaats voor innovaties in voedsel, biodiversiteit, energie en beweging. Dit met oog op de komst van de Floriade 2022; de groenst denkbare stadswijk ter wereld.

Het groenste district ter wereld
GROW Festival is een initiatief van de Urban Greeners, de jonge voorhoede van de Floriade 2022. Op hun eiland Utopia, wat onderdeel is van de Floriade, denken en bouwen zij nu al mee aan deze stad van de toekomst. GROW betrekt ook andere jongeren bij deze groene beweging; innovatieve en creatieve makers krijgen de kans om hun groene initiatieven te testen en te presenteren aan een wereldpubliek.

Tickets en meedoen
Early bird tickets voor GROW Festival zijn vanaf vandaag voor € 17,50 te koop via www.growfestival.nl. Voor updates over de line-up en het inhoudelijke programma kijk je ook op de site, of kun je GROW volgen via Facebook of Instagram. Meebouwen? Dat kan! Hiervoor meld je je bij info@growfestival.nl.