Het kan in AlmereNieuwsNieuwsSuburbia – De nacht de moeder van…

Suburbia – De nacht de moeder van de dag

De Nacht de Moeder van de Dag - trailer - Bart Grietens - portret-10

Theatergroep Suburbia speelt deze zomer de Zweedse tragikomedie van de Godfather of Scandi-noir, Lars Norén. Een compleet avondje uit op Stadslandgoed De Kemphaan.

Zweden, de jaren ’50. In de keuken van familiehotel Aurora doen vader, moeder en hun twee zoons een laatste poging elkaar te vinden.

Het is de verjaardag van de jongste zoon, David. Het is ook de dag dat vader probeert uit alle macht -en met weinig succes- achterstallige rekeningen te betalen. Het hotel staat aan de rand van een faillissement. Maar David dagdroomt liever dan te werken in het hotel. Dat maakt zijn hardwerkende broer razend. En wat is dat hardnekkige hoestje van moeder toch?

De tragikomedie ‘De nacht, de moeder van de dag’ is een indringend familiedrama gedrenkt in inktzwarte humor.

Centraal motto in het leven en werk van Norén is ‘je moet je leven veranderen’. In ‘De nacht, de moeder van de dag’ staan alle familieleden ook aan de vooravond van onomkeerbare veranderingen in hun levens.

De zomervoorstelling is een compleet avondje uit op het idyllische Stadslandgoed De Kemphaan in Almere met vooraf een Zweeds diner. Je bent heerlijk buiten maar zit tijdens de voorstelling wel overdekt.

Reguliere kaarten kunnen gereserveerd worden vanaf € 26,00 per persoon. Tevens zijn er kaarten verkrijgbaar bij VVV Almere aan de Diagonaal 199, Almere.

Kijk voor meer informatie op de website van Suburbia.

Foto: Bart Grietens