Het kan in AlmereNieuwsVrije tijdEvenementenTerrassenfestival opent Almeers…

Terrassenfestival opent Almeers terrassenseizoen

Terrassenfestival almere

Het terrassenseizoen gaat weer van start en dat wordt in Almere Centrum gevierd met alweer de derde editie van het Terrassenfestival. Op zaterdag 29 en zondag 30 april bruisen alle terrassen in het centrum van gezelligheid met muziek, lekkere hapjes en leuke kinderactiviteiten. Door het hele centrum zijn er verschillende straatacts en muziekoptredens. Ook het Belfort, het gezellige restaurantplein, doet dit jaar weer mee met een proeverij. En in de aangrenzende Schutterstraat staan de Growing Green Streekmarkt en een bijzonder Kidslab.

Het Terrassenfestival bestaat uit een muziek- en straattheaterprogramma, de Belfort Proeverij, de Growing Green Streekmarkt en het speciaal ingerichte Kidslab. Op het Restaurantplein Belfort en de Grote Markt staan podia voor optredens van artiesten als Lisa Imhoff, Daniël van der Zee, Danny Lit en Liesbeth Vollebregt. Op het Stationsplein staat geen podium, maar treden de artiesten op bij de terrassen.

Tijdens de Belfort Proeverij geven de verschillende restaurants aan het Belfort een voorproefje op hun menukaart. Bezoekers kunnen beide dagen muntjes kopen voor €3,50 per stuk, en daarmee verschillende heerlijke hapjes kopen. Zo krijgt het publiek een goede indruk van de verschillende smaken van de wereldkeukens op het plein. De Growing Green Streekmarkt vindt plaats in de Schutterstraat tussen het Restaurantplein Belfort en de Grote Markt. Op deze bijzondere Streekmarkt is een grote diversiteit aan (streek)producten uit Almere en omgeving verkrijgbaar. Ook zijn er standhouders met duurzame producten en activiteiten uit en in Almere.

Ook aan de jonge bezoekers is gedacht. In het tweede deel van de Schutterstraat, achter de kiosk, staat het Kidslab. Kinderen kunnen hier op beide dagen meebouwen aan een kunstwerk van afval onder leiding van uitvinder en gereedschapsmaker Rick. Hij bouwt dit weekend zijn Rondreizend Afval Atelier op. In deze  werkplaats kunnen lege PET-flessen met de flessenpeller en bodemsnijder tot nieuwe bruikbare stukken worden gesneden. Uiteraard is ook de glijbaan over de trappen van het Belfort open om naar beneden te roetsjen.

Meer info: www.almerecentrum.nl