Het kan in AlmereNieuwsNieuwsWat te doen dit weekend in Almere

Wat te doen dit weekend in Almere

Zoek de reuring dit weekend lekker buitenhuis op en bezoek deze interactieve en gezellige evenementen in Almere!

Natuurfestvial Rolling Nature
Gemeente Almere, Staatsbosbeheer en Stad & Natuur hebben hun krachten gebundeld en zijn tot een prachtig natuurfestival gekomen. Rollend Nature is bestemd voor jong en oud, variërend van stadsmens tot natuurliefhebber. Iedereen met een buitengevoel die ook een klik heeft met de Oostvaardersplassen en een voorstander is van gezelligheid zal dit feest zeker waarderen.

Rolling Nature is een mix van populaire foodtruckfestivals met verrassende en inspirerende elementen waardoor de natuur van de Oostvaardersplassen volledig tot uiting wordt gebracht. Op 19 mei ben je van harte welkom om jezelf op wel dertig verschillende activiteiten uit te dagen en te verrassen. Zo kun je bijvoorbeeld op mini-excursie door het Kotterbos met de Ekokarren van Staatsbosbeheer, een eigen smoothie fietsen op de smoothiefiets, 3D pacman spelen in een omgebouwde Velorex of jezelf laten schminken! Verder zijn er onder meer verschillende straattheater acts, wandelingen en informatie-, educatie- en doe-stands.

Het natuur-entertainment biedt een veelzijdig aanbod voor iedereen. De toegang van het evenement is gratis en voor sommige activiteiten zal er een kleine bijdrage worden gevraagd. Op zondag 19 mei ben je bij De Oostvaarders van 11.00 tot 16.00 uur welkom. Kom je ook?

Nobel Run
Kom deelnemers aanmoedigen bij de Nobel Run. Dit laagdrempelige en gezellige evenement vindt plaats in Almere Hout, waar deelnemers de verschillende routes lopen door de mooie natuur van dit gebied. Deze feestelijke gelegenheid brengt inwoners samen. Het evenement geeft een sportieve boost aan de stad. Ook biedt bij bijwonen van de Nobel Run jou de kans om wat van de sfeer in Nobelhorst mee te krijgen.

Enthousiast? En misschien de volgende keer zelf meedoen? Klik hier voor een overzicht van alle sportieve evenementen van 2019 die nog komen.

Indian Summer Festival
Stap op zondag 19 mei in een volledig andere wereld tijdens het Indian Summer Festival. Op de Esplanade kun je de Indiase keuken proeven, genieten van traditionele dans en muziek of neem een kijkje bij de kraampjes waar je onder andere kleding, accessoires en kruiden kunt aanschaffen.
Naast het bezichtigen van deze wonderlijke wereld kun je ook meedoen aan workshops zoals Ayurvedic Cooking, Power Yoga en Indian Painting.
Ontdek de geschiedenis van de musicale parades uit verschillende delen van India. Ook kinderen kunnen vermaakt worden op dit festival. Zo kunnen zij zich laten schminken, wordt er geknutseld en kunnen zij henna laten aanbrengen.
Wederom dé perfecte kans om India te leren kennen! Het evenement zal op de Esplanade plaatsvinden van 12.00 tot 21.00 uur.

Voor meer informatie over het Indian Summer Festival kun je hier terecht.