Het kan in AlmereNieuwsNieuws11x doen met Pasen in Almere

11x doen met Pasen in Almere

Fijne paasdagen! Nog geen plannen voor het paasweekend? Je hoeft niet de stad uit, want er is genoeg te doen in Almere! Waar ben jij op 21 en 22 april dit jaar te vinden? Haal hier je inspiratie vandaan!

Paasbrunch
Geniet tijdens Pasen van de familie paasbrunch die wordt georganiseerd bij Smullen & Spelen. Voor de aanvang van de brunch kun je met de hele familie op zoektocht naar paaseieren! Ben jij diegene die het Gouden Ei vindt? Dan staat er een lekkere verrassing op je te wachten! Kinderen worden verder geschminkt en mogen knutselen onder het toezicht van de ouders. De brunch omtrent onbeperkt eten en drinken. Geniet met je gezin van verse sapjes, huisgemaakte seizoenssoep, gebakken broodjes, pancakes, scrambled eggs, vers fruit en allerlei lekkernijen als macarons en brownies.

Gezinswandeling met Pasen
Kom je ook kijken wat voor beesten er met Pasen te vinden zijn in de Oostvaardersplassen? Beleef dit prachtige natuurgebied en ga er samen met het gezin op uit. De gids van het Staatsbosbeheer staat voor je klaar en zal je alles vertellen over wat je tegenkomt. Optioneel kun je aansluitend ook paaseieren komen versieren. Verf, papier en glitter… jij mag dat helemaal zelf bepalen! Leuk voor kinderen vanaf 4 jaar oud.

Paasei Golf
Tijdens het paasweekend organiseert Outdoorpark SEC Survivals een paaseierenzoektocht. Met een boerengolfstick en een bal begin jij dit avontuur om alle paaseieren te kunnen verzamelen. Meedoen kan vanaf 3 jaar en het programma duurt ongeveer een uur. De kosten voor de Paasei Golf bedraagt €5,- per persoon. Kom je ook?

Holland Cup met Pasen van start
Het internationale voetbaltoernooi, de Holland Cup, gaat dit jaar voor de 29e keer van start in Almere. Ruim 200 teams zullen dit paasweekend het veld oplopen en meedoen aan het toernooi wat wordt georganiseerd door de Almeerse voetbalverenigingen FC Almere, ASC Waterwijk, Sporting Almere en AS’80. Het evenement zal op de velden van deze voetbalverenigingen gerealiseerd worden.

Shoppen in Centrum
Trek erop uit en ga winkelen in Almere Centrum. Hier zijn de winkels op Tweede Paasdag gewoon geopend tussen 12.00 en 17.00 uur! Daarnaast is er ook een paasmarkt van 11.00 tot 17.00 uur.

Sportief potje lasergamen
Kom op eerste Paasdag een sportief potje lasergamen. Maak teams en ga de strijd aan. Een uitje voor het hele gezin! De lasergames houden daarbij de score bij en je kunt na afloop kijken hoe vaak je geraakt bent. Gladiator Sports werkt met creatieve en realistische ruimtes. Zo speel je de ene keer in een jungle en zo vindt het volgende potje in een verlaten dorpje, fort of bunker plaats. Tijdens Pasen kun je gouden eieren op de speelvelden vinden. Vind jij er eentje? Dan win je een bittergarnituur! De kosten bedragen €10,- per deelnemer. Gladiator Sports bevindt zich in Almere Buiten. Het deelnemen is leuk voor kinderen vanaf 8 jaar.

Survivallen met de familie
Avontuurlijk ingesteld en klaar voor een spannend uitje? Benut je Pasen goed en ga er met het hele gezin op uit in de natuur. Leer boogschieten in een leuke workshop of kies voor een stoere survival. Vermaak je samen in de natuur en heb plezier in de spellen die SEC Survivals aanbiedt in boswachterij Almeerderhout. Je kunt kiezen voor een kort uitje of een dagvullend programma. Geniet na van een drankje, lekkere lunch of uitgebreide barbecue. Kom je ook sportief Pasen vieren?

Doe- en kijkdag
Vier Pasen lekker buiten en bezoek de Doe- en kijkdag op Stadslandgoed De Kemphaan. Ook dit jaar wordt de Kemphaan omgetoverd tot een paradijs van vermaak en zijn er veel activiteiten waaraan je kunt deelnemen. Heb je al eens over water gelopen? Of geleerd hoe je een vuurtje kunt maken? Kijk en leer van deze activiteiten op Tweede Paasdag. Beschilder je eigen paasei of neem een kijkje bij diverse live demonstraties. Genoeg te doen en te zien dus. Ben jij er ook bij?

Brunchen, bowlen en paaseieren zoeken
Met Pasen ben je van harte welkom om met het gezin, vrienden of familie lekker te komen brunchen. Na een uur gebowld te hebben start de jacht naar het vinden paaseieren. Weet jij er eentje te bemachtigen? Met een volledig programma zorgt Bowling Almere voor een plezierig Pasen!

Paaseierenzoektocht bij Kip & Ei Dubbel-op
Stop hier met zoeken en doe mee aan de grote, unieke zoektocht naar paaseieren op Stadslandgoed De Kemphaan! Er worden maximaal 10 gouden eieren verstopt afhankelijk van het aantal inschrijvingen voor kinderen. Voor ieder kind worden er verder nog 6 eieren met een verrassing verstopt bij de Natuurcamping op het stadslandgoed. Als de eieren zijn gevonden kunnen jong & oud genieten van een pannenkoek of paasgebak met drinken bij het restaurant. Omdat de paashaas graag wil weten hoeveel eieren er verstopt moeten worden, wordt er gewerkt met inschrijvingen.

Paasjam in FINN
Restaurant FINN organiseert op eerste Paasdag een Paasjam! Geniet tussen 1400 en 17.00 uur van live muziek met onder andere een jamsessie van Alex Gitaar Manuputty & band! Ook jij bent welkom om mee te doen aan de jamsessie. Onder het genot van een hapje en drankje is dit een sfeervolle plek om je op Pasen te amuseren! Kom jij gezellig Pasen vieren in restaurant FINN?

Kijk voor meer inspiratie op: www.vvvalmere.nl/pasen