Het kan in AlmereNieuwsUitgaanCultuurWeerwaterwandeling met Renate…

Weerwaterwandeling met Renate Dorrestein

renate dorrestein weerwaterwandeling

Almere, 20 juni 2016 – Door Renate Dorresteins boek ‘Weerwater’ werden lezers nieuwsgierig naar Almere. Velen vroegen haar wandelingen te organiseren door de stad. Deze wens is nu meer dan vervuld. VVV Almere en Renate Dorrestein ontwikkelden aan de hand van de locaties uit het boek een wandel-, fiets- én autoroute die gebundeld zijn in een brochure. Gisteren ging Renate Dorrestein eenmalig met een groep van 18 fans op pad. Ze vertelde over hoe haar verblijf in Almere van invloed was op de vorming van de verhaallijn.  

Renate Dorrestein: “Lezers van Weert tot en met Dedemsvaart liepen met ons mee en iedereen werd net zoals ik overrompeld door de verrassingen die Almere te bieden heeft. Hoogtepunt was natuurlijk, dat we met z’n allen een kijkje mochten nemen op waar het voor mij allemaal begon, De Fantasie nummer 1.  Maar er is nog veel meer in Almere te ontdekken…” Dat bleek ook uit reacties van de groep. Linda Lommert uit Almere vertelde: “Ik heb iets van Almere geleerd wat ik nog niet wist terwijl ik hier al zolang woon. Het verhaal over de vorm van het Apollo Hotel was echt bijzonder.” Thea Uri heeft haar beeld van Almere herzien na de wandeling. Uri: “Ik kom uit Dedemsvaart, maar wat een bedrijvigheid, vrolijkheid, water en ruimte heb je hier.” De uit Weert afkomstige Corrie Baltes gaf aan dat ze Almere een geweldige en verrassende stad vond.

In de roman ‘Weerwater’ vergaat de wereld, alleen Almere blijft bestaan. Dorresteins verblijf in Almere vormde de inspiratie voor het boek. De routes zijn gebundeld in de brochure  ‘Weerwaterroute’ en zijn zelfstandig of met een gids te volgen. De brochure is verkrijgbaar bij VVV Almere voor € 2,50.

Aansluitend was Renate Dorrestein te gast bij boekhandel Stumpel. Hier signeerde ze niet alleen Weerwater, maar ook haar zojuist verschenen nieuwe roman ‘Zeven soorten honger’.