Het kan in AlmereNieuwsNieuwsWikiHouse in samenwerking met IKEA

WikiHouse in samenwerking met IKEA

Tiny house Almere

Gemeente Almere heeft samen met IKEA het WikiHouse ontwikkeld. Pionieren, vrijdenken, initiatief nemen en experimenteren zitten in het DNA van Almere. Als jongste stad van Nederland kan Almere als geen ander inspelen op de veranderende woningbehoeften, nu en in de toekomst.

Almere is dé stad van het woonexperiment waar invulling wordt gegeven aan nieuwe vormen van wonen in de breedste zin; van duurzaam klein tot groots in de duinen.

Het Woningbouwatelier geeft met grensverleggende experimenten een impuls aan de diversiteit, toegankelijkheid en kwaliteit van de Almeerse en Nederlandse woningmarkt. De BouwExpo Tiny Housing in Almere en het WikiHouse zijn experimenten die zijn aangejaagd door het Woningbouwatelier. Het eerste WikiHouse staat op het terrein van de BouwEXPO in Almere.

WikiHouse is een duurzaam en digitaal geproduceerd bouwpakket waarmee je zelf je huis of werkruimte kunt ontwerpen én bouwen. Het is te vergelijken met de Ikea keukenplanner; maak een digitaal ontwerp, zaag je woning uit met een computergestuurde zaag en zet de onderdelen in elkaar met je vrienden en familie.

Meer informatie: www.ikea.nl