Wil jij groen wonen? Voor mooi wonen in een groene omgeving denk je al snel aan wonen in een dorp of op het platteland. Maar wat als je een prachtig groene omgeving nou kan combineren met wonen dichtbij een grote stad? Het kan in Almere! Almere heeft mooie gebieden in een groene omgeving of aan het water, waar het even voelt alsof je op vakantie bent. Niks zo lekker als wanneer je uit je huis stapt en je je binnen enkele minuten in een prachtige omgeving waant waar je heerlijk kunt wandelen, hardlopen of fietsen. Dat is pas echt groen wonen!

Groen wonen in Almere
Groen wonen in Almere

Oostvaardersbuurt

Wanneer je gaat wonen in de Oostvaardersbuurt in Almere Buiten, woon je heel dichtbij de Oostvaardersplassen, een natuurgebied van wel 6000 hectare waar je kunt wandelen en genieten van mooie natuur.  Wilde dieren, als heckrunderen, konikpaarden en edelherten. In het weekend is er regelmatig een wisselend programma van natuuractiviteiten voor jong en oud, lezingen van bijzondere gasten, muzikale optredens  en workshops.

Bezoek de prachtige Oostvaardersplassen!

Groen wonen in Almere
HKIA_Selsie-Anne-18969

Anne_snapshots__MG_8122


De Buitenkans

En dan heb je wel de meest bijzondere wijk van Almere: De Buitenkans in Almere Buiten. Deze wijk is begonnen als een droom, door een klein enthousiast groepje mensen. Sinds 2005 is de bijzondere wijk gerealiseerd en is het inmiddels volledig gegroeid tot een echte wijk.

Gelegen tussen de bekende Eilanden- en Stripheldenbuurt, verstopt deze groene wijk zich tussen de bomen. De Buitenkans is een volledig ecologische wijk waar geen énkel huis hetzelfde is. Voor de huizen is gebruik gemaakt van bijzondere materialen, zoals een sedumdak, een zonneboiler en daarnaast rijden er ook geen auto’s door de wijk.

Wat deze wijk ook zo’n fijne buurt maakt, is de mensen die er wonen. De buurtbewoners zijn heel erg betrokken bij de buurt. Er staat een buurthuis, waar de bewoners samen aan werken om het te onderhouden en te gebruiken voor leuke doeleinden. Wat socializen betreft ben je hier ook aan het goede adres; in De Buitenkans heb je een maandelijkse eetclub, verschillende sportlesjes, borrels maar ook feestjes! De Buitenkans is een gezellige buurt waar je tegelijkertijd kan genieten van vriendelijke buurtbewoners, maar ook van een oase aan rust en groen.

Ontdek de buitenkans!


Floriade

Almere is hard bezig met groeien tot een groene en ecologische stad. In 2022 komt er het bijzondere project ‘’Floriade’’ een wereldbouwtentoonstelling waar oplossingen verkend worden en ontdekkingen worden gedaan. Floriade wordt een prachtige groene omgeving, gelegen aan het weerwater met zicht op het stadscentrum van Almere. Er zijn verschillende plekken in Almere waar je prachtig groen kan wonen.