Vrijwel in heel Almere zijn vele mogelijkheden om te wonen aan het water! Of je nu kiest voor wonen in het centrum, Noorderplassen of Almere Poort; Met een tuin aan het water, ruimte voor een boot of een heuze woonboot, alles is mogelijk. Ontdek het zelf!


Wonen aan het Weerwater

Wanneer je een paar stappen buiten het Almeerse winkelcentrum zet, kom je al snel in aanraking met het Weerwater. Vele renners en wandelaars maken dankbaar gebruik van ‘het rondje Weerwater’ en een ieder die dit rondje eens heeft afgelegd weet dan ook hoe mooi het hier kan zijn. De bootjes en eendjes die hun weg vinden over het water, stuntende waterskiĆ«rs en binnen een paar jaar de Floriade. Al deze mooie dingen zijn te zien rond het Weerwater. Stel je nu eens voor om permanent dit uitzicht vanuit huis te hebben!

Langs bijna het hele rondje wordt gewoond. De boulevardflats grenzend aan Stedenwijk, de appartementen op de Koetsierbaan, Forum en Belfort, of de flats aan de Fellinilaan in Filmwijk. Al deze locaties bieden een prachtige kijk over het Weerwater. De ondergaande zon, een gure herfststorm of het vuurwerkspektakel van heel Almere zullen het toneel worden van jouw uitzicht. Rondom het Weerwater is een prachtige locatie om te wonen aan het water. Wil je weten waar het Weerwater ligt? Bekijk dan de pagina over Almere Stad.

Het mooie, rustgevende Weerwater

Wonen aan het water centrum

 

Noorderplassen nieuwbouw

Marco-Boon_VRIJE-TIJD_fotograaf-Marieke-Breed-02-JPEG


Wonen met een boot

Er is dus genoeg gelegenheid om te kijken naar het vele vaarverkeer vanuit huis, maar wat nou als je in het gelukkige bezit bent van een boot? Vele woningen in Almere bieden de ruimte voor een boot. De wijk Noorderplassen in Almere Stad biedt vele mogelijkheden voor het combineren van het wonen aan het water en het hebben van een boot. Het is er dan ook altijd een drukke bedoening van Almeerders die al varend, zwemmend of kanoƫnd hun weg vinden tussen de prachtige huizen en stukken natuur. Er zijn zelfs eilanden in Noorderplassen West, wat het woonplezier echt een extra dimensie geeft. Op een warme dag zwemmen in de tuin, varen naar de buren of genieten van een drijvend Jazz-orkest, het is een gewone zaak in het natuurlijke Noorderplassen.

Naast Noorderplassen biedt ook het centrum, Almere Buiten, Almere Poort en natuurlijk Almere Haven genoeg ruimte om jouw watervervoer te parkeren. Daarnaast wordt er in deze gebieden veel aan watersport gedaan. In Noorderplassen kun je je hart ophalen voor het vrije tijdszeilen, waar in Almere Poort het grootste Catamaranstrand van Europa is gevestigd.

Dus kom snel wonen aan het water van Almere!